Kerro mielipiteesi lähimetsästäsi

Luonnonvarakeskus Luke ja Tampereen kaupunki etsivät vapaaehtoisia tutkimukseen, jossa kerätään mielipiteitä kaupungin metsien virkistyskäytöstä. Tutkimukseen voi osallistua 3.–7.6. menemällä metsään yhdessä tutkijan kanssa ja täyttämällä arviointilomakkeen. Kohteet löytyvät Hallilasta, Ristimäestä ja Tohlopinpuistosta.

Tutkimuksen tarkoituksena on lisätä tietoa kaupunkiluonnon merkityksestä ihmisen hyvinvoinnille. Sillä haetaan myös vastauksia siihen, miten ihmisten kokema hyvinvointi ja virkistys voidaan metsien hoidossa yhdistää paremmin luonnon monimuotoisuuteen.

Tutkimukseen osallistuminen on helppoa. Siihen voi ilmoittautua alustavasti Luken sivulta löytyvällä lomakkeella vähintään viisi päivää ennen toivottua ajankohtaa. Ilmoittautujiin otetaan yhteyttä tarkemman ajankohdan sopimiseksi. 

Varsinaiset kyselykaavakkeet täytetään metsävierailun yhteydessä. Vierailu ja kaavakkeiden täyttö vievät noin 45 minuuttia. 

Tampereen lisäksi tutkimukseen osallistuvat Espoo, Helsinki, Kuopio ja Lahti.

Teksti: Ismo Lehtonen
Kuvat: Laura Happo
Jaa sosiaalisessa mediassa