Tamperelaiset nuoret innostuvat yrittäjyydestä ja luovat itselleen kesätöitä

Nuoria tamperelaisia on jälleen kannustettu kokeilemaan yrittäjyyttä kesäyrittäjyyssetelin ja monipuolisten yrittäjyyspalvelujen vauhdittamana. Kesäyrittäjyysseteleitä myönnettiin tänä vuonna kolmatta kertaa.
Kuvassa Luka Strakh -niminen nuori mies, joka hymyilee kameralle ja näyttää kädellään peukaloa. Hän seisoo Tampereen kaupungin Finlaysonin toimipisteen Kohtaamisia-tapahtumatilassa.
Kuvassa kesäyrittäjänä työskentelevä Luka Strakh.

Oma kesäduuni yrittäjänä -nimellä kulkevassa kampanjassa jaettiin kesäyrittäjyysseteleitä vuosina 1994–2008 syntyneille nuorille, jotka omalla yritysideallaan työllistävät itsensä yrittäjänä kesän ajan. Setelin arvo on 350 euroa ja niitä jaettiin yhteensä 68 nuorelle. Kesäyrittäjyyden aloitustapahtuma järjestettiin 6.6.2023 Finlaysonilla, jolloin myös yrittäjyyskokeilut lähtivät kunnolla käyntiin.

– Tavoitimme tänä vuonna upean määrän yrittäjyydestä kiinnostuneita nuoria. Kiitos siitä kuuluu meidän yrittäjyysverkostolle sekä tietysti meidän aktiivisille nuorille, iloitsee palvelupäällikkö Elina Wallin Tampereen kaupungin työllisyys- ja kasvupalveluista.

Nuorten yritysideat olivat monipuolisia ja niissä oli käytetty luovuutta ja innovatiivisuutta. Tyypillisiä ideoita olivat esimerkiksi some-markkinointipalvelujen tarjoaminen, kesäleirien järjestäminen, paikallisten tuotteiden myynti markkinoilla sekä ympäristöystävällisten palvelujen tarjoaminen. Erikoisempia ideoita olivat esimerkiksi interaktiiviset kaupunkikierrokset ja kiertotalouteen keskittyvä kierrätysneuvontapalvelu. Kesäyrittäjyyssetelin turvin yrittäjyyttä kokeilevat nuoret ovat olleet mielissään mahdollisuudesta.

– Yrittämisestä on tähän asti ollut pelkkää hyötyä. Aina kannattaa yrittää, ei siinä mitään häviä, kertoo ikkunoiden pesua kesäyrittäjänä tekevä Luka Strakh, Strama Ikkunanpesusta.

Mukana monia tahoja kannustamassa nuoria

Kampanjassa on tänä vuonna mukana Tampereen kaupungin työllisyys- ja kasvupalvelujen lisäksi yhdeksän yhteistyökumppania tukemassa ja kannustamassa nuoria kesäyrittäjyyteen. Kesäyrittäjyyttä pohtiville on kevään aikana järjestetty yhteistyössä työpajoja ja valmennuksia, joista on saanut ideoita ja tietoa yrittäjänä toimimiseen. Esimerkiksi 4H Tampere ry:n Tuunaa sun kesäduuni -valmennuksessa nuoret kokoontuivat viisi kertaa yhteisen aiheen ympärille ja valmennuksen aikana nuoret pystyivät perustamaan myös oman 4H-yrityksen.

Kesän aikana nuorille yrittäjille järjestetään myös erilaisia kesäaktiviteetteja. Nuoret pääsevät tutustumaan erilaisiin teemoihin, kuten kiertotalous, vastuullisuus ja monikulttuurinen työelämä sekä saavat mentorointia ja pääsevät verkostoitumaan piknik-henkisten tilaisuuksien merkeissä.

– Näin monipuolista kattausta kesäyrittäjille ei ole valtakunnallisesti nähty. Seteleiden lisäksi tarjoamme laajalla kumppaniverkostolla nuorille työpajoja ja aktiviteetteja, jotta heillä on erinomaiset mahdollisuudet onnistua yrittäjyyskokeiluissa ja saada sitä kautta voittavia kokemuksia työelämästä, yrittäjyyden erityisasiantuntija Joni Ramu työllisyys- ja kasvupalveluista hehkuttaa. 

Löydä ja kohtaa nuoret kesäyrittäjät  

Nuoria kesäyrittäjiä on mahdollista nähdä kesän aikana myös Tampereen katukuvassa. Kesäyrittäjien jäljille pääsee sosiaalisessa mediassa hashtageillä #omakesäduuniyrittäjänä ja #kesäyrittäjyystre2023. Kampanja jatkuu aina elokuun loppuun saakka, jolloin nuoret pääsevät purkamaan kokemuksiaan ja saavat kesäyrittäjädiplomit 31.8.2023 pidettävässä päätöstilaisuudessa.

– Tämä nuorten kesäyrittäjyyskampanja heijastaa Tampereen alueen sitoutumista nuorten tukemiseen ja kannustamiseen. Se tarjoaa nuorille mahdollisuuden olla aktiivisia toimijoita omassa tulevaisuudessaan ja vahvistaa samalla alueen elinvoimaa, summaa Elina Wallin.

 

Oma kesäduuni -kampanjassa ovat mukana Tampereen kaupungin työllisyys- ja kasvupalvelut, Ohjaamo Tampere, Pirkanmaan uusyrityskeskus ry, Nuori yrittäjyys ry, Tampereen 4H-yhdistys ry, Tredu, Uusi kasvu syntyy verkostoissa -hanke, International House Tampere ja KIERTO-hanke. Kampanjan suojelijana toimii Pirkanmaan Yrittäjät

 

Lisätietoja

Elina Wallin
Palvelupäällikkö
Puhelin:
041 730 2919
Joni Ramu
Erityisasiantuntija
Puhelin:
040 578 8338
Teksti: Petra Mattila
Kuvat: Ville Vitikka
Jaa sosiaalisessa mediassa