Katupölykausi alkoi Tampereella: ilmanlaatu mittausasemilla maanantaiaamuna 3.4. vaihteli erittäin huonosta tyydyttävään

Keväinen katupölykausi on alkanut Tampereella vähäsateisen ja lämpenevän sään myötä. Hengitettävien hiukkasten pitoisuudelle annettu raja-arvotaso ylittyi tänä vuonna ensimmäisen kerran Epilän ja Pirkankadun mittausasemalla perjantaina 31.3.2023. Ilmanlaatu oli maanantaiaamuna 3.4.2023 kello 8. Epilässä erittäin huono, Pirkankadun varrella välttävä ja Kalevassa tyydyttävä.

Hengitettävien hiukkasten (PM10) pitoisuus oli Epilän mittausasemalla perjantaina 31.3.2023 oli 73 µg/m3 ja Pirkankadun mittausasemalla 55 µg/m3. Vuorokausiraja-arvotaso ylittyy, kun lukema on korkeampi kuin 50 µg/m3.

Hengitettävien hiukkasten (PM10)  pitoisuuksia mitataan Epilän, Pirkankadun ja Kalevan mittausasemilla.

Hengitettävien hiukkasten (PM10) vuorokausiraja-arvon numeroarvo (50 µg/m3) saa ylittyä 35 kertaa kalenterivuoden aikana kullakin mittausasemalla ennen kuin raja-arvo katsotaan ylittyneeksi. Hiukkasten aiheuttamille terveyshaitoille herkkiä ovat lapset, vanhukset ja hengitys- ja sydäntauteja sairastavat. Korkeat hiukkaspitoisuudet aiheuttavat mm. nuhaa, yskää ja silmien ärtymistä, lisäävät astmakohtauksia, heikentävät keuhkojen toimintakykyä ja lisäävät hengitystulehduksia. 

Lisätietoja

Petri Jokinen
Ympäristötarkastaja
Puhelin:
040 801 6004
Ari Elsilä
Poissa viikon 14 Ympäristötarkastaja
Jaa sosiaalisessa mediassa