Riian pormestari kävi tutustumassa Tampereen älykaupunkikehitykseen

Riian pormestari Mārtiņš Staķis vieraili yhdeksänhenkisen delegaationsa kanssa maaliskuussa Tampereella. Kaupunkien välinen yhteistyö jääkiekon MM-kisojen tiimoilta sekä Tampereen älykaupunkikehitys olivat tapaamisen pääteemoja.
Riian pormestari delegaatioineen seisoo Tampereen Raatihuoneen portailla ja katsoo kameraan.
Riian pormestari Mārtiņš Staķis delegaatioineen ja MM-kisojen pääsihteeri Heikki Hietanen Tampereen Raatihuoneella.

Metaversumin mahdollisuudet, toisin sanoen reaalimaailman ja virtuaalimaailman yhdistyminen, ovat yksi älykaupunkikentän ajankohtaisimmista puheenaiheista. Pormestari Staķisia kiinnosti, kuinka Tampereella hyödynnetään teknologioita kaupunkisuunnittelussa, ja millaisia mahdollisuuksia rinnakkainen digitaalinen kaupunkikuva tuo hyvinvoivan kaupungin kehittämistyölle. 

Tampereen kaupungin yhteistyökumppani Wapice esitteli delegaatiolle viime vuoden MM-kisojen aikana käytettyä älyteknologiaa. Sen tuottaman datan perusteella saatiin parannettua turvallisuutta ja liikenteen sujuvuutta Nokia Arenan ympäristössä. Seuranta perustui kevyen liikenteen laskentaan.

Nokia Arena osoittaa suuntaa tulevaisuuden tapahtumien järjestämiselle

Vierailulla keskusteltiin sekä Riiassa että Tampereella tänä keväänä järjestettävistä jääkiekon MM-kisoista, ja Riian delegaation väki kävi Nokia Arenalla jääkiekko-ottelussa. Areenan edistyksellinen teknologia nousi valokeilaan vierailulla, kun delegaatio tutustui areenan huippunopeaan 5G-verkkoon ja sen tuomiin mahdollisuuksiin. 

Tampere tekee tiivistä yhteistyötä niin yritysten kuin toisten älykaupunkien kanssa.

−    Nokia Arena yhteistyökumppaneineen tarjoaa maailmanluokan testialustan uusien elämysten luomiselle ja metaversumin kehitykselle, kertoo Markku Niemi, ohjelmajohtaja / Business Tampere. 

Tulevana kesänä Nokia Arenalla yhdistyy älykaupunkikehitys ja metaversumin mahdollisuudet, kun Smart City Expo & Conference järjestetään areenalla 6.-7.6.2023. Myös pormestari Staķis delegaatioineen on kutsuttu tapahtumaan.  

Jaa sosiaalisessa mediassa