Tampereen kaupunki ohjeistaa vaalimainontaa omistamillaan yleisillä alueilla

Tampereen kaupunki tarjoaa perinteiseen tapaan puolueille ja valitsijayhdistyksille mahdollisuuden eduskuntavaalien ehdokasjulisteiden esillepanoon niille varatuissa telineissä. Kaupungin omistamilla tietyillä yleisillä alueilla sijaitsevissa telineissä voi toteuttaa ulkomainontaa sovitusti. Mainosaika alueilla on 15.3.–2.4.2023.

Muita mainostamispaikkoja ei kaupungin yleisillä alueilla ole. Vaalimainoksien omatoiminen asettaminen kaupungin hallinnoimille yleisille alueille on kielletty. Kaupunki poistaa vastoin ohjeistusta sijoitetut mainokset ja kyltit turvallisuussyistä ja vahinkojen välttämiseksi.

Vaalimainonta kaupungin järjestämissä telineissä

Tampereen kaupunki pystyttää eduskuntavaalien ryhmittymien määrän mukaisesti kaikkiaan 14 kiinteätä vaalimainostelinettä erikseen määriteltyihin paikkoihin eri puolille kaupunkia. Kullakin puolueella on käytettävissään yhtä monta samankokoista mainospaikkaa.

Tampereella eduskuntavaalimainokset saa kiinnittää 15.3.2023 alkaen. Mainospaikkojen käyttäjät kiinnittävät vaalimainokset osoitettuihin telineisiin omalla kustannuksellaan. He myös vastaavat mainoksien huollosta ja kunnossapidosta sekä tarvittaessa uusimisesta. Mainokset on poistettava välittömästi vaalien jälkeen, viimeistään 3. huhtikuuta kello 12.00 mennessä.

Telineissä olevat vaalimainokset tulee pitää siisteinä ja rikkoutuneet on poistettava viipymättä tai vaihdettava uusiin. Vaalimainoksia ei saa kiinnittää esimerkiksi kaupungin omistamiin valotolppiin, sähkökaappeihin, aitoihin tai rakennusten seiniin.

Telineeseen tulee asettaa riittävän tukeva taustalevy vaalimainokselle (7–10 mm). Telineen mahdollistama taustalevyaukon koko on 80 x 120 cm. Vaalimainos (1 kpl/teline) asetetaan vasemmalta oikealle samassa järjestyksessä kuin eduskuntavaalien 2023 vahvistetussa ehdokaslistojen yhdistelmässä. Ehdokasasettelu vahvistetaan 2. maaliskuuta.

  • Mainokset telineisiin 15.3.2023
  • Ennakkoäänestys 22.–28.3.2023
  • Vaalipäivän äänestys 2.4.2023
  • Mainokset tulee poistaa välittömästi vaalien jälkeen, viimeistään 3.4.2023 kello 12.00 mennessä.

Vaalimainostelineiden sijainti

  1. Keskustori
  2. Hämeenpuisto, Hämeenkatu eteläpuoli
  3. Pispalan valtatie, Markkinakatu länsipuoli
  4. Rahola, Nokiantie/Jurvalankatu risteys pohjoispuoli
  5. Länsi-Tesoma, Virontörmänkatu 7 kohdalla
  6. Lielahti, Lielahdenkatu 7 kohdalla
  7. Tammelantori, Tammelan puistokatu, itäpuoli
  8. Tullikamarin aukio, itäpuoli
  9. Rantaperkiö, Nuolialantie/Tuomikuja risteys
  10. Multisilta liikekeskus, Lempääläntie, P-alue pohjoispuoli
  11. Hervanta, Insinöörinkatu 29 kohdalla
  12. Kaukajärvi, Juvankatu liikekeskuksen kohdalla
  13. Linnainmaa, Liikekatu itäpuoli
  14. Teiskontie, Kuntokadusta itään (TAYSin kohdalla).

Tiedotetta on päivitetty 23.2.2023 vaalimainostelineiden lukumäärän osalta. Listalta on poistettu paikat Tesomajärvi ja Kaukajärvi, Juvankadun pohjoispuoli.

Lisätietoja

Janne Saksala
Vastaava torivalvoja
Puhelin:
050 083 9034
Teksti: Raija Lindell
Kuvat: Laura Happo
Jaa sosiaalisessa mediassa