Tampereen kaupunki avustaa lasten ja nuorten matalan kynnyksen liikuntaharrastamista

Tampereen kaupunginvaltuusto päätti marraskuussa 2022 lisätä 140 000 euroa avustuksiin, jotka suunnataan liikunnan ja nuorison matalan kynnyksen harrastustoimintaan. Lisäpanostuksen kohdentamisesta päätettiin sivistys- ja kulttuurilautakunnan kokouksessa 14.2.2023.

Lisäpanostuksesta 50 000 euroa kohdistettiin lasten ja nuorten matalan kynnyksen liikuntaan ja 60 000 euroa skeittauksen olosuhteisiin. 30 000 eurolla säilytettiin poliittisten nuorisojärjestöjen avustukset ennallaan.

- Lasten matalan kynnyksen liikunnan tukeminen on tärkeä uusi avaus, jonka avulla pyritään yhteistyössä seurojen kanssa saamaan erityisesti mahdollisimman moni drop out -ikäinen nuori pysymään mieluisen liikuntaharrastuksen parissa. Tuettava toiminta on nuorille joko kokonaan maksutonta tai maksaa korkeintaan 10 euroa kuukaudessa. Näin pyritään huolehtimaan siitä, että harrastaminen ei saa jäädä kiinni perheen taloudellisesta tilanteesta, sanoo apulaispormestari Matti Helimo.

Sivistys- ja kulttuurilautakunnan kokouksessa päätettiin, että skeittaukseen kohdennettu 60 000 euroa kohdistetaan skeittauksen harrastustoiminnan vuokra-avustuksiin ja sähkökustannuksiin Hiedanrannassa vanhan muovitehtaan ja kuivaamon tiloissa. Avustamisen tavoitteena on edistää lasten ja nuorten hyvinvointia ja terveyttä sekä lisätä mahdollisuuksia liikkua matalalla kynnyksellä. 

Esityslistat ja pöytäkirjat
 

Lisätietoja

Matti Helimo
Apulaispormestari
Puhelin:
040 513 8625
Lauri Savisaari
Johtaja
Puhelin:
040 801 6081
Teksti: Aila Rajamäki
Jaa sosiaalisessa mediassa