Hyppää sivuvalikkoon

Ryhdy vapaaehtoiseksi

Puistoruokailutapahtumassa ihmisiä jonottamassa kioskille, josta ruoka jaetaan.

Haluatko auttaa muita ja toimia koko yhteisön hyväksi? Tervetuloa mukaan vapaaehtoistoimintaan! Tamperelaisena sinulla on paljon vaihtoehtoja. Tutustu Tampereen kaupungin ja tamperelaisten yhteisöjen tarjoamiin vapaaehtoistoiminnan tehtäviin ja etsi niistä itsellesi sopivin.

Löydä oma tapasi toimia vapaaehtoisena

Vapaaehtoisena annat aikaasi muille mutta samalla saat paljon myös itsellesi. Vapaaehtoistoiminta tuo elämääsi lisää merkityksellistä tekemistä, virkistystä, mielenkiintoisia kokemuksia ja uusia taitoja. Ennen kaikkea saat uusia tuttavia, ystäviä ja yhdessäoloa.

Vapaaehtoistoiminnan tehtäviä on monenlaisia. Voit olla mukana omien mahdollisuuksiesi ja elämäntilanteesi mukaan. Tehtävissä toimit tavallisen ihmisen tiedoilla ja taidoilla sekä omalla persoonallasi ja elämänkokemuksellasi. Tärkeintä on kiinnostus ja motivaatio.

Vapaaehtoistoiminta ei korvaa ammattityötä, vaan on sitä täydentävä arvokas lisä. Saat aina perehdytyksen ja tukea vapaaehtoisena toimimiseen.

Osa vapaaehtoistoiminnan tehtävistä on pitkäaikaisia ja osa lyhyitä, vain muutaman tunnin kestäviä. Monet tehtävistä sopivat niille, joiden on helppoa ja luontevaa kohdata uusia ihmisiä. Tehtäviä on kuitenkin myös niille, jotka toimivat mieluummin yksin tai tutun pienryhmän kanssa.

Vapaaehtoistoiminnan tehtäviä

Päivitetty 21.2.2024