Hyppää sivuvalikkoon

Työllisyyspalvelujen siirto ja organisointi -projekti

Julkiset työvoima- ja yrityspalvelut eli TE-palvelut siirtyvät kuntien järjestämisvastuulle 1.1.2025 alkaen. Uudistuksen tavoitteena on palvelurakenne, joka edistää parhaalla mahdollisella tavalla työntekijöiden nopeaa työllistymistä ja lisää työ- ja elinkeinopalvelujen tuottavuutta, saatavuutta, vaikuttavuutta ja monipuolisuutta. Uudistuksessa huomioidaan palvelujen yhdenvertainen saatavuus.

TE-palvelujen uudistuksen ohella on käynnissä myös kotoutumislain kokonaisuudistus (KOTO24). TE-palvelujen uudistamisen yhteydessä vastuu TE-palvelujen kotoutuja-asiakkaiden työvoimapalveluista ja kotoutumisen edistämisestä siirtyy kunnille.

Valmistelua tehdään yhteistyössä valtion ja Pirkanmaan kuntien kanssa

Tampere on projektoinut valmistelutyön Työllisyyspalvelujen siirto ja organisointi -projektiksi (Työsi-projekti) ajalle 1.4.2023-31.3.2025. Projekti sisältää 14 osaprojektia, joista neljässä valmistellaan TE-palvelujen siirtoa ja organisointia ja 10:ssä valmistellaan tukipalveluja. Sujuvan ja hallitun siirtymisen sekä jatkuvuuden turvaamiseksi on tärkeää, että valmistelua tehdään yhteistyössä valtion luovuttavien organisaatioiden ja Pirkanmaan kuntien kanssa.

Kuntien on sovittava järjestämisratkaisusta ja mahdollisesta yhteistoiminta-alueiden muodostamisesta sekä ilmoitettava siitä työ- ja elinkeinoministeriölle lokakuun 2023 loppuun mennessä.

Pääosa Pirkanmaan kunnista jatkaa yhteistä TE-uudistuksen valmistelua Tampereen kanssa

Tampereen kanssa valmistelua jatkavat Akaa, Juupajoki, Kangasala, Kuhmoinen, Lempäälä, Nokia, Orivesi, Pirkkala, Pälkäne, Ruovesi, Urjala, Valkeakoski, Vesilahti, Virrat ja Ylöjärvi.

Valmistelutyö perustuu jo aiemmin tehdyn palvelustrategian mukaisesti malliin, jossa henkilöstö siirtyisi vastuukunnan eli Tampereen palvelukseen. Vastuukunta tuottaisi kattavat lähipalvelut työllisyysalueen kuntiin yhteisen TE-palvelustrategian mukaisesti.

Lisätietoja

Pauliina Laisi
Projektiin liittyen Projektijohtaja
Puhelin:
040 836 2730
Regina Saari
TE-palvelut 2024-uudistukseen liittyen Työllisyysjohtaja
Puhelin:
050 346 9603
Lotta Lammi
Lähipalvelut Aluejohtaja