Tampereen seudun työllisyysalue vahvistaa elinvoimaa ja kilpailukykyä

Tampereen seudun tulevan työllisyysalueen valmistelutyö etenee suunnitellussa aikataulussa ja järjestyksessä. Työllisyysalueen palveluja uudistetaan yhteistyössä laajan kumppanuus- ja sidosryhmäverkoston kanssa. TE-palvelut siirtyvät kuntiin vuoden 2025 alussa. Tampereen seudun työllisyysalueen valmistelussa on tällä hetkellä mukana 15 pirkanmaalaista kuntaa.

TE-palvelujen uudistuksen tavoitteena on tuoda palvelut lähelle asiakkaita, rakentaa paikallisten työmarkkinoiden tarpeisiin sopivia palveluja ja vahvistaa kuntien elinvoimaa ja kilpailukykyä. Tampereen seudun tulevan työllisyysalueen kumppanuus- ja sidosryhmäverkosto kokoontui yhteiseen työpajaan viime marraskuussa. Paikalla oli noin 180 kuntien, TE- ja julkishallinnon organisaatioiden, kolmannen sektorin, koulutusorganisaatioiden, yksityisten palveluntuottajien ja pirkanmaalaisten yritysten edustajia.

Kumppanuusyhteistyö tuo tuloksia työllisyyden edistämisessä

Työpajan tavoitteena oli tuottaa konkreettisia ja toteutuskelpoisia ideoita TE-palvelujen toteuttamiseksi. Tampereen seudun työllisyysalueella laaja kumppanuusyhteistyö tuo tuloksia työllisyyden edistämisessä, kun tavoitteet ovat yhteisiä ja johtaminen tehokasta. Työpajassa sidosryhmille tarjoutui mahdollisuus osallistua työllisyys- ja yrityspalvelujen suunnitteluun.

Tapaamisessa pohdittiin myös kansainvälisten osaajien saatavuuden turvaamisen ja kotoutumisen edistämisen teemoja. Kansainvälisten osaajien rekrytoinnin ja johtamisen tukeminen yrityksissä auttaa maahan muuttaneita kiinnittymään Tampereen seudulle. Asiakaslähtöiset kotoutumisen palvelut ja vastaanottava yhteiskunta ovat kansainvälisten osaajien työllistymisessä keskeisiä tekijöitä.

– Toimiva kotoutuminen vahvistaa elinvoimaa ja kilpailukykyä ja jatkamme keskustelua aiheesta sidosryhmien kanssa, toteaa Maija Niskavirta Työllisyyspalvelujen siirto- ja organisointiprojektista.

Asiakas on työllisyyspalvelujen suunnittelun keskiössä

Asiakkaat, niin työnantajat kuin työnhakijat, ovat työllisyyspalvelujen suunnittelussa keskiössä. Palvelutarpeen tunnistaminen, asiakkaan kuuntelu ja palaute ohjaavat työllisyysalueen toimintaa. Osatyökykyisten, nuorten ja maahanmuuttajien työllistämiseksi vahvistetaan välityömarkkinoiden ja yritysten yhteistyötä. Toimiva yhteistyö hyvinvointialueen kanssa ja oikein kohdennetut resurssit auttavat myös näihin ryhmiin kuuluvia asiakkaita työllistymään avoimille työmarkkinoille.

Työvoiman saatavuuden ja yrittäjyyden tukeminen ovat tulevan työllisyysalueen olennaisia tavoitteita. Aloittavien yritysten palvelut, yritysten verkostoitumisen tukeminen ja pienten ja keskisuurten yritysten johtamisen ja rekrytoinnin tukeminen auttavat kohentamaan työllisyysalueen elinvoimaa.

Kuntakohtaisesti lisätietoja antavat Akaan, Juupajoen, Kangasalan, Lempäälän, Nokian, Kuhmoisen, Pirkkalan, Oriveden, Pälkäneen, Ruoveden, Urjalan, Vesilahden, Virtain ja Ylöjärven kunnat.

Lisätietoja

Regina Saari
Työllisyysjohtaja
Puhelin:
050 346 9603
Teppo Rantanen
Johtaja
Puhelin:
040 023 5442
Juha Yli-Rajala
Konsernijohtaja
Puhelin:
040 743 6356
Maija Niskavirta
Erityisasiantuntija
Puhelin:
040 356 7983
Teksti: Ritva Pietarinen
Kuvat: Ritva Pietarinen
Jaa sosiaalisessa mediassa