60+ liikunta

Vesijumppaa Tesomalla

Ohjattua liikuntaa yli 60-vuotiaille

Nimikkeestä huolimatta ryhmät ovat kaikille avoimia. Tavoitteena on ylläpitää sekä parantaa tuki- ja liikuntaelimistön toimintakykyä, unohtamatta virkistystä sekä uusien tuttavuuksien solmimista. Ryhmät sopivat kaikille liikuntaa aloitteleville. 

Ryhmäkuvaukset:

Kehonhuolto

Kehoa huoltava ja ryhtiä korjaava tunti. Tunnilla tehdään liikkuvuutta ja kehonhallintaa parantavia lihaskuntoharjoitteita sekä venytetään ja rentoutetaan lihaksia. Tunnilla saatetaan myös käyttää välineitä.

Kuntojumppa

Kuntojumpan (45 min) sisältö koostuu alkuverryttelystä, lihaskunto-osuudesta ja loppuvenyttelystä. Tunneilla harjoitetaan kestävyyttä, voimaa, notkeutta, nopeutta, koordinaatiota, tasapainoa sekä muistia.

Kuntopiiri

Kuntopiirissä vahvistetaan lihasvoimaa ja harjoitetaan tasapainoa kiertoharjoitteluna. Ohjattuun ryhmätuntiin (60 min) sisältyvät alku- ja loppuverryttelyt.

Kuntosaliharjoittelu

Kuntosalissa harjoitetaan laitteiden avulla eri lihasryhmiä. Ohjattuun ryhmätuntiin (70 min) sisältyvät alku- ja loppuverryttelyt. Omatoiminen ryhmätunti (60 min) on itsenäistä harjoittelua ilman ohjaajaa.

Sauvakävely

Sauvakävely on kaikenikäisten ja -kuntoisten tehokasta liikuntaa.Hartia- ja selkäongelmista kärsiville sauvat tuovat rentoutta ja tasapainoa sekä edistävät käsien tehokasta käyttöä. Sauvat toimivat myös kävelyn turvaajina liukkailla keleillä. Sauvakävelyyn sisältyy ohjattu alkulämmittely ja loppuvenyttely.

Senioritanssi

Tanssitaan piiri- ja seuratansseja ohjaajan opastamana. Senioritanssin avulla harjoitellaan tasapainoa, koordinaatiota ja muistia. Sopii sekä miehille että naisille, omaa paria ei tarvita. Tunnin kesto on 60 min. Tanssiliikunta kohentaa sydän- ja verenkiertoelimistön kuntoa. Senioritanssien ohella ryhmässä voidaan tanssia myös round-tansseja, jotka sopivat etenkin kokeneemmille tanssijoille.

Step-muokkaus

Step-muokkaus (60 min) sisältää erilaisia askelluksia laudalle, lihaskunto-osuuden ja venyttelyn. Liikkeet kehittävät mm. tasapainoa ja keskivartalon hallintaa, joten se on erinomaista luuliikuntaa.

Soutuspinning

Soutuspinning on monipuolinen liikuntamuoto, joka sopii kaikenikäisille, -kokoisille ja -kuntoisille. Soutuspinning-tunti koostuu alkulämmittelystä, työjaksosta ja loppuverryttelystä, joiden aikana vaihdellaan tempoa ja vastusta musiikin soidessa taustalla. Kaikki osallistujat pyrkivät tekemään liikkeet samanaikaisesti eli samaan tahtiin. Joitakin osuuksia voidaan tehdä musiikin rytmissä. Tunnin vetää omalla sisäsoutulaitteellaan koulutettu ohjaaja, joka määrää käytettävän tahdin sekä antaa ohjeita soututekniikkaan ja laitteiden käyttöön.

Tasapainoryhmät

Ryhmissä harjoitellaan taitoja, joita tarvitaan hyvään tasapainoon ja liikkumisen varmuuteen. Sopii sekä miehille että naisille. Mahdollisuus osallistua myös oman henkilökohtaisen avustajan kanssa. Harjoittelussa käytetään paljon välineitä.

Tuolivoimistelu

Ryhmässä voimistellaan sekä seisten että tuolilla istuen. Tunnin (30 min) aikana harjoitetaan mm. kestävyyttä ja lihaskuntoa sekä tasapainoa.

Venyttely

Alkulämmittelyn jälkeen lihaksia venytetään ja rentoutetaan. Tunnin kesto on 60 minuuttia.

Vesiliikunta

Vesiliikunta on turvallista ja tehokkaasti energiaa kuluttavaa liikuntaa, joka soveltuu myös aloittelijoille. Vesijumppatunteja on eritasoisille liikkujille perusvesijumpasta syvän veden jumppaan. Jumppien kesto on 30 min.

Vesitempo on reipastempoinen tunti, jossa uimataito on välttämätön, sillä osa tunneista jumpataan syvässä vedessä.

Syvän veden jumppa on tarkoitettu uimataitoisille. Uimataito on välttämätön, koska tunnit jumpataan aina syvässä vedessä vesivyötä apuna käyttäen tai ilman välinettä. Jumpissa käytetään erilaisia välineitä antamaan lisää vastusta.

Ohjatun liikuntatarjonnan kurssit ja ilmoittautuminen

Verkkoasiointipalvelu, jonka avulla voit selailla liikuntatarjontaa ja ilmoittautua liikuntakursseille. Ryhmiin voi ilmoittautua niin kauan kun ryhmissä on tilaa, paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Jos kurssi on täynnä, voit ilmoittautua varasijalle.

Päivitetty 28.10.2022