Galleria Muuntotila

Galleria Muuntotila
Tyhjä galleriatila. Erkkeristä loistaa valo puupanelilattialle.
Lielahden kartano kesäpäivänä. Suihkulähde pulppuaa talon edessä.

Nykytaiteen galleria Lielahden kartanolla

Tampereen kaupungin kaupunkikulttuuriyksikön ylläpitämä Galleria Muuntotila sijaitsee neljän kilometrin päässä Tampereen keskustasta tulevassa Hiedanrannan kaupunginosassa. Muuntotila on tarkoitettu ensisijaisesti ammattikuvataiteilijoiden ja kulttuurialan kolmannen sektorin toimijoiden näyttelyille. Näyttelytoiminnan yleisenä tavoitteena on kuvataiteen ilmiöiden tunnetuksi tekeminen ja monipuolisen ja korkeatasoisen näyttelyohjelmiston tarjoaminen Tampereen alueella. Näyttelyihin on vapaa pääsy. Vuodesta 2023 alkaen näyttelykausi ajoittuu touko-syyskuulle.

Galleria Muuntotilan kahteen huoneeseen jakautuvan näyttelytilan pinta-ala on 32,5 m2 + 33,5 m2. Toisessa huoneessa sijaitsee valvojan työpiste ja toisessa käsikirjasto ja lukunurkka. Teoksia varten galleriassa on STAS-ripustuskiskot, siimat ja koukut (4kg ja 20kg kannattelevat). Muuntotilan seiniin, kattoon ja lattiaan ei saa kiinnittää mitään. STAS-ripustuskiskoihin on mahdollista kiinnittää siihen kuuluvia lamppuja teosten valaisemiseksi. Huoneissa on loisteputkivalaisimet yleisvalona. Näytteilleasettajalla on käytössä 4 kpl veistosjalustoja (35 x 35 x 90 cm). Esitystekniikkaa ei ole tarjolla.

Galleria Muuntotilan näyttelykalenteri

6.5–28.5 Liisa Tarleena Öhman 

3.6–25.6 Ella Tahkolahti 

1.7–23.7 Leena Kouhia, Reka Kiraly, Tapani Rinne 

29.7–20.8 Rajataide ry 

26.8–17.9 Ruusu-Maria Lappalainen 

Lielahden kartanon Aulagalleria

Kartanossa sijaitseva Aulagalleria on kaupunkikulttuuriyksikön ylläpitämä matalan kynnyksen omatoimi-näyttelytila kuvataideharrastajille, opistoryhmille, yhdistyksille ja muille kolmannen sektorin toimijoille. Näyttelyajat on kestoltaan 2-3 viikkoa. Tilassa voi kiinnittää teoksia vain ripustuskiskoihin. Ripustusvaijerit ja tikkaat saa käyttöönsä Galleria Muuntotilan valvojanpisteestä.

Näytteilleasettajan tulee itse huolehtia kaikista käytännön järjestelyistä kuten ripustuksesta ja purusta, kahden julisteen toimittamisesta A3-koossa Galleria Muuntotilan valvojanpisteeseen sekä tapahtuman ilmoittamisesta tapahtumakalenteriin Pirkanmaa Eventsin kautta.

Aulagalleriaan voi ehdottaa näyttelyä ympäri vuoden. 

Kaupunkikulttuuriyksikkö ylläpitää Aulagalleria-toimintaa Lielahden kartanon lisäksi Kulttuuritalo Laikussa.

Yhteydenotot: muuntotila(a)tampere.fi

Galleria Muuntotila sijaitsee Lielahden kartanossa Hiedanrannassa. Galleria on avoinna ti–pe 10–17 ja la 12–16.

sähköposti muuntotila(a)tampere.fi

Henni Salo
Galleria Muuntotila ja Lielahden kartanon Aulagalleria, Hiedanrannan kulttuuritoiminta Koordinaattori
Puhelin:
044 431 4931

Tämän sivun lyhytosoite on tampere.fi/galleriamuuntotila

Kaupunkikulttuuriyksikön asiakaspalvelupiste

Puhelin:
040 8062330 (puhelin, pvm/mpm)
Päivitetty 17.2.2023