Galleria Muuntotila

Galleria Muuntotila
Tyhjä galleriatila. Erkkeristä loistaa valo puupanelilattialle.
Lielahden kartano kesäpäivänä. Suihkulähde pulppuaa talon edessä.

Nykytaiteen galleria Lielahden kartanolla

Tampereen kaupungin kaupunkikulttuuriyksikön ylläpitämä Galleria Muuntotila sijaitsee neljän kilometrin päässä Tampereen keskustasta tulevassa Hiedanrannan kaupunginosassa. Muuntotila on tarkoitettu ensisijaisesti ammattikuvataiteilijoiden ja kulttuurialan kolmannen sektorin toimijoiden näyttelyille. Näyttelytoiminnan yleisenä tavoitteena on kuvataiteen ilmiöiden tunnetuksi tekeminen ja monipuolisen ja korkeatasoisen näyttelyohjelmiston tarjoaminen Tampereen alueella. Muuntotilan näyttelykausi ajoittuu touko-syyskuulle. Näyttelyihin on vapaa pääsy.

Galleria Muuntotilan kahteen huoneeseen jakautuvan näyttelytilan pinta-ala on 32,5 m2 + 33,5 m2, joista ensimmäisessä sijaitsee valvojan työpiste. Teoksia varten galleriassa on STAS-ripustuskiskot, siimat ja koukut (4kg ja 20kg kannattelevat). Muuntotilan seiniin, kattoon ja lattiaan ei saa kiinnittää mitään. STAS-ripustuskiskoihin on mahdollista kiinnittää siihen kuuluvia lamppuja teosten valaisemiseksi. Huoneissa on loisteputkivalaisimet yleisvalona. Näytteilleasettajalla on käytössä 4 kpl veistosjalustoja (35 x 35 x 90 cm). Esitystekniikkaa ei ole tarjolla.

Galleria Muuntotilan näyttelykalenteri 2024

Galleria Muuntotila on avoinna toukokuusta syyskuuhun. Galleria toimii talviajan kulttuurin välitilana.

 

4. – 26.5. Leena Lehti

1. – 20.6. Maija Ojanen

29.6. – 21.7. Siina Levonoja

27.7. – 18.8  Düsseldorf residenssivaihto

24.8. – 15.9. Christian Jütte 

Galleria Muuntotila

Tampereen kaupungin kaupunkikulttuuriyksikön ylläpitämä Galleria Muuntotila on nykytaiteen galleria Lielahden kartanolla, Hiedanrannan kaupunginosassa. Muuntotila on tarkoitettu ammattikuvataiteilijoille sekä kulttuurialan kolmannen sektorin toimijoille. Gallerian näyttelykausi ajoittuu vuosittain touko-syyskuulle. Muuntotilan näyttelyihin on vapaa pääsy.

Osoite:
Tehdaskartanonkatu 38 33400 Tampere
Galleria Muuntotila sijaitsee Lielahden kartanon 1. kerroksessa
Puhelin:
Kaupunkikulttuuriyksikön asiakaspalvelunumero 040 8062330 (puhelin, pvm/mpm)
Galleria Muuntotila on avoinna toukokuusta syyskuuhun. Katso ajantasaiset aukioloajat verkkosivuilta.

Lielahden kartanon Aulagalleria

Kartanossa sijaitseva Aulagalleria on kaupunkikulttuuriyksikön ylläpitämä matalan kynnyksen omatoimi-näyttelytila kuvataideharrastajille, opistoryhmille, yhdistyksille ja muille kolmannen sektorin toimijoille. Näyttelyajat on kestoltaan 2-3 viikkoa. Tilassa voi kiinnittää teoksia vain ripustuskiskoihin. Ripustusvaijerit ja tikkaat saa käyttöönsä Galleria Muuntotilan valvojanpisteestä.

Näytteilleasettajan tulee itse huolehtia kaikista käytännön järjestelyistä kuten ripustuksesta ja purusta, kahden julisteen toimittamisesta A3-koossa Galleria Muuntotilan valvojanpisteeseen sekä tapahtuman ilmoittamisesta Tampereen tapahtumakalenteriin: https://tapahtumat.tampere.fi 

Aulagalleriaan voi ehdottaa näyttelyä ympäri vuoden. 

Kaupunkikulttuuriyksikkö ylläpitää Aulagalleria-toimintaa Lielahden kartanon lisäksi Kulttuuritalo Laikussa.

Yhteydenotot: muuntotila(a)tampere.fi

Henni Salo
Galleria Muuntotila ja Lielahden kartanon Aulagalleria, Hiedanrannan kulttuuritoiminta Koordinaattori
Puhelin:
044 431 4931

Tämän sivun lyhytosoite on tampere.fi/galleriamuuntotila

Päivitetty 6.6.2024