Sorsapuiston lintutarha sai kesäasukkaita

Sorsapuiston lintutarhassa käy jälleen tuttu kesäinen vilske ja kaakatus. Aamun avauksen hoitaa joku kukoista kiekumalla. Kukkokanta sai vahvistusta mustista ayam cemani -kukoista. Sorsapuistossa toinen uusi kanarotu on sussexkana.
Valkoisien sussex-kanojen niskahöyhenissä ja pyrstösulissä on hieman mustaa väriä.
Englannista kotoisin olevia sussexkanoja voi nähdä tänä kesänä Sorsapuiston lintutarhassa.

Harvinainen ayam cemani- kanarotu on peräisin Indonesiasta. Se kantaa hyperpigmentaatiota, joka tekee siitä täysin mustan.  Sorsapuistossa voit tavata myös silkki-, kääpiökoch-, orpington-, brahma- ja helmikanoja.

Linnut saapuivat Tia Hämäläisen harrastekanalasta Hämeenkyröstä kuten useana vuonna aiemminkin.

Tampereen Infra huolehtii Sorsapuiston lintulan kesävieraiden majapaikoista sekä asukkaiden ruokkimisesta. Infran työntekijät muistuttavat, että lintuja ei saa ruokkia omilla eväillä ja koiratkin on hyvä pitää etäämmällä häkeistä.  
 

Teksti: Jyrki Ristilä
Kuvat: Jyrki Ristilä
Jaa sosiaalisessa mediassa