Tänä kesänä viljellään yhteisöpuutarhalla Kaukajärvellä

Kaukajärven koulun pihalle perustetaan väliaikainen yhteisöpuutarha kesäkaudeksi 2024. Yhteisöpuutarhalle haetaan nyt viljelijöiksi aiheesta innostuneita Kaukajärven ja Annalan asukkaita.
Puutarha. Etualalla laatikoita, joissa kasveja, taustalla kuormalavoja pinossa.
Osa Kaukajärven koulun pihasta muuttuu yhteisöpuutarhaksi kesäkaudeksi 2024.

Kaukajärven yhteisöpuutarha koostuu yhteensä 60 viljelylaatikosta, joista osa tulee viljelijöiden omaan käyttöön ja osa yhteiskäyttöön. Lisäksi paikalle tuodaan kolmekymmentä pienempää yhteislaatikkoa salaatteja ja yrttejä varten.

Mukaan viljelemään voi hakea kuka tahansa Kaukajärven tai Annalan alueen asukas. Valittujen viljelijöiden käyttöön luovutetaan laatikko koko kesän ajaksi. Aikaisempia taitoja ei tarvita, vaan viljelyä voi opetella yhdessä muiden kanssa viljelykauden aikana.

Kausi käynnistyy yhteisellä kylvötyöpajalla huhtikuun lopussa Kalevan Kaupunkiviljelykulttuuri Keskuksessa ja yhteinen tekeminen jatkuu alkukesän avajaisilla Kaukajärvellä. Puutarhuri on paikalla koko kesän kerran viikossa auttamassa viljelijöitä. 

Kesän aikana järjestetään kaksi ohjattua työpajaa, joiden sisältö sovitaan viljelijöiden kanssa. Toiminta kestää kesän 2024 ja huipentuu yhteiseen sadonkorjuuseen ja illalliseen syyskuussa. 

Yhteisöpuutarha luo viihtyisyyttä ja tuo ihmisiä yhteen

- Yhteisöviljelmän tavoitteena on lisätä alueen viihtyisyyttä ja yhteisöllistä toimintaa, sekä edistää lasten ja nuorten osallisuutta. Olemme mielissämme tästä mahdollisuudesta tarjota lisää yhteisöllistä tekemistä alueen asukkaille, toteaa kaupunginosaohjelman projektipäällikkö Henna Kuitunen.

Kaukajärven ja Annalan kaupunginosaohjelma toteutetaan vuosina 2023–2025. Se edistää alueen asukkaiden ja toimijoiden kanssa luotua ”Elämää kuin pikkukaupungissa” –visiota alueen tulevaisuudesta. Visiolla tavoitellaan elävää, yhteisöllistä ja luonnonläheistä kaupunginosaa.

Lisätietoja

Henna Kuitunen
Kehittämiskoordinaattori
Puhelin:
041 730 6693
Kuvat: Tuomas Ilander
Jaa sosiaalisessa mediassa