Kaukajärven koirapuistosta ja vierustalta poistetaan puita – koirapuisto kunnostetaan

Kaukajärven Isolammenpuiston koirapuisto kunnostetaan vuonna 2024, ja aluetta laajennetaan Isoniitynpolulle päin. Rakennustöiden takia koirapuistosta ja sen vierusalueilta poistetaan puita helmikuun aikana. Osa puista jätetään maapuiksi uudistettuun puistoon.
Kaukajärven koirapuisto kartalla.
Koirapuisto sijaitsee Kaukajärvellä Isolammenpuistossa Isoniitynpolun varrella lähellä Hikivuorenkadun alkupäätä.

Koirapuiston aita ja portit uusitaan, ja aluetta laajennetaan noin 400 neliömetrin verran. Uudistettuun koirapuistoon tulee yhteiseteinen sekä erilliset aitaukset isoille ja pienille koirille. Isojen koirien aitauksen laajuus on 1615 neliömetriä ja pienten 860 neliömetriä. 

Koirapuisto säilyy jatkossakin puustoisena

Koirapuistoon johtavat kivituhkakäytävät sekä opastus kunnostetaan.  Koirapuistossa kasvaa runsaasti puita ja se säilyy jatkossakin puustoisena, vaikka itäosasta poistetaankin puita. Muutama uusi puukin istutetaan. Koira-aitausten itäosasta tulee murskepintainen ja länsiosa on pinnoiltaan vehreä ja luonnontilainen.

Kaukajärvellä ja Annalassa on käynnissä 2023-2025 kaupunginosaohjelma. Ohjelmassa edistetään alueen viihtyisyyttä ja turvallisuutta, asumisen monipuolisia ratkaisuja ja asukkaiden sekä toimijoiden osallisuutta ja yhteisöllisyyttä.

Lisätietoja

Tiia Helvilä
Koirapuiston suunnitelma, Tampereen Infra Oy:
Puhelin:
040 801 2551
Heli Vuorilampi
Puiden kaato, Tampereen Infra Oy: Metsäasiantuntija
Puhelin:
050 306 0423
Jaa sosiaalisessa mediassa