Vanhusneuvoston aktiivista vuotta juhlitaan jouluglögeillä

Tampereen kaupungin vanhusneuvostolla on ollut vilkas ja aktiivinen vuosi 2023. Neuvosto on uudistanut toimintatapojaan ja rakentanut yhteistyön muotoja Pirkanmaan hyvinvointialueen kanssa. Vuoden päätteeksi neuvosto juhlii toimintaansa 18.12.2023 glögitilaisuudella, johon ovat tervetulleita kaikki iäkkäät tamperelaiset sekä heidän hyväkseen toimivat yhdistykset ja viranhaltijat.

Vuosi 2023 on ollut poikkeuksellinen sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistuksen vuoksi. Uudistus toi ikäihmisten vaikuttamisen kentälle uuden lakisääteisen toimijan: hyvinvointialueen vanhusneuvoston.

Uusi toimija on ravistanut Tampereen vanhusneuvostoa ja pakottanut neuvoston pohtimaan omia toimintatapojaan tamperelaisten ikäihmisten edunvalvojana.

Tampereen vanhusneuvostoon kuuluu 11 jäsentä, jotka edustavat poliittisia eläkeläisjärjestöjä. Heistä viisi kuuluu samalla Pirkanmaan hyvinvointialueen vanhusneuvostoon, jossa on edustajat Pirkanmaan kaikkien kuntien vanhusneuvostoista.

– Tampereen vanhusneuvostossa käsitellään jatkuvasti asioita, jotka ovat Tampereen kaupungin järjestämisvastuulla. Paljon kokousaikaa menee kuitenkin myös Pirkanmaan hyvinvointialueen asioista keskusteluun. Työnjako alueen ja kaupungin vanhusneuvostojen välillä etsii vielä muotoaan, sanoo Tampereen vanhusneuvoston esittelijäsihteeri Kirsi Nurmio.

Vuoden 2023 aikana vanhusneuvosto on käsitellyt useaan otteeseen ikäihmisten hyvinvointia edistäviä palveluja. Neuvosto on ottanut kantaa esimerkiksi tekojääratasuunnitelmaan ja kulttuurin palveluverkkosuunnitelmaan. Neuvosto on myös pohtinut keinoja, miten yhä useammat ikäihmiset saataisiin ohjattua itselleen sopivimpiin liikunta- ja hyvinvointipalveluihin, jotta parantuneen lihaskunnon ja tasapainon ansiosta kaatumisia saataisiin vähennettyä.

– Neuvosto on toiminut vilkkaasti ja aktiivisesti. Vanhusneuvosto on ottanut muun muassa kantaa Pirkanmaan hyvinvointialueen ikäihmisten palvelujen harmonisointiin, mikä tamperelaisille näkyy palvelujen huonontumisensa, Nurmio toteaa.

Vuoden 2024 aikana jatkuu vanhusneuvoston toiminnan kehittäminen. Samalla vauhditetaan myös vanhusneuvoston yhteydessä toimivan eläkeläisvaltuuston toimintaa. Eläkeläisvaltuusto muodostuu laajasta joukosta ikäihmisten järjestöjen edustajia.


Glögitilaisuus ikäihmisille

Tampereen vanhusneuvosto järjestää jouluglögitilaisuuden maanantaina 18.12.2023 klo 12 alkaen Työväenmuseo Werstaan Bertel-salissa.

Tilaisuuteen ovat tervetulleita kaikki tamperelaiset ikäihmiset, heidän hyväkseen toimivien yhdistysten edustajat sekä kaupungin ja hyvinvointialueen viranhaltijat. Tilaisuus on maksuton eikä siihen tarvitse ilmoittautua.

Jouluglögien aikana on mahdollisuus tavata Tampereen vanhusneuvoston jäseniä. Mukana on myös Pirkanmaan hyvinvointialueen vanhusneuvoston puheenjohtaja ja esittelijäsihteeri.

– Luvassa on mukavaa viihtymistä ja mahdollisuuksia keskustella niin vanhusneuvoston jäsenten kuin myös Pirhan edustajien kanssa. Tarjolla on joulutorttuja, glögiä ja Trio Alaskan esittämää livemusiikkia, Nurmio kertoo.
 

Lisätietoja

Kirsi Nurmio
Suunnittelija
Puhelin:
040 806 3135
Teksti: Johanna Kurela
Jaa sosiaalisessa mediassa