Kaupunginvaltuusto asetti tilapäisen valiokunnan

Tampereen kaupunginvaltuusto päätti kokouksessaan 1.7.2024 asettaa tilapäisen valiokunnan selvittämään onko apulaispormestari Ilkka Sasilla edelleen valtuuston luottamus. Tilapäisen valiokunnan tulee tuoda selvitys kaupunginvaltuuston käsiteltäväksi viimeistään valtuuston syyskuun kokoukseen.

Tilapäiseen valiokuntaan valittiin seitsemän jäsentä ja jokaiselle heistä henkilökohtainen varajäsen. Jäsenet ja heidän varajäsenensä ovat:

Anneli Taina, varajäsen Kari-Matti Hiltunen (Kok.) 
Johanna Loukaskorpi, varajäsen Jussi Lahtinen (SDP)
Vilma Järvisalo, varajäsen Juhana Suoniemi (Vihr.) 
Joonas Kiviranta, varajäsen Marika Puolimatka (PS)
Mikko Aaltonen, varajäsen Milka Hanhela (Vas.)   
Jouni Ovaska, varajäsen Suvi Mäkeläinen (Kesk.) 
Sirpa Pursiainen-Hautala, varajäsen Lasse Heikkilä (KD)

Valiokunnan puheenjohtajaksi valtuuston kokouksessa nimettiin Mikko Aaltonen ja varapuheenjohtajaksi Vilma Järvisalo. Tilapäisen valiokunnan tulee laatia selvitys siitä, onko apulaispormestari menettänyt valtuuston luottamuksen ja mikä on mahdollisen luottamuksen menettämisen peruste.  Valiokunnan tulee kuulla apulaispormestaria sekä pyytää kaupunginhallitukselta lausuntoa. Lisäksi se voi halutessaan pyytää asiantuntijalausuntoja. Selvitystä käsitellään kaupunginvaltuustossa viimeistään 16.9.2024.

Luottamushenkilöiden erottamisesta säädetään kuntalaissa. Valtuusto voi erottaa apulaispormestarin, jos hän ei nauti valtuuston luottamusta. Luottamuksen selvittämistä ja mahdollista erottamista varten tulee valtuuston asettaa tilapäinen valiokunta valmistelemaan asiaa.


Lisätiedot:
Mikko Aaltonen
tilapäisen valiokunnan puheenjohtaja
puhelin: +358 50 302 2110
sähköposti: [email protected]
(parhaiten tavoitettavissa arkipäivinä klo 12-16)


Laura Klami
lakiasiainjohtaja
puhelin: +358 40 543 2285
sähköposti: [email protected]

Jaa sosiaalisessa mediassa