Tampereen seudun kunnat etsivät uutta kumppania integraatiopalveluihin – haku auki 15.1.2024 saakka

Tampereen kaupunkiseudun kunnat kilpailuttavat yhteisen integraatioratkaisun ja -palvelut, jotka helpottavat kuntalaisten palveluiden sujuvaa digitalisoitumista. Hankinta pitää sisällään tuki- ja ylläpitopalvelut, asiantuntijapalvelut sekä toimitus- ja käyttöönottoprojektin. Kilpailutus toteutetaan neuvottelumenettelyllä.
Dronella otettu maisemakuva, jossa etualalla luminen Nokia Arena ja Ratina, keskellä Tammerkoskea ympäröivät tiilitalot ja taustalla Näsijärvi.
Integraatioratkaisujen ja -palveluiden hankintaan osallistuvat Hämeenkyrö, Kangasala, Lempäälä, Nokia, Orivesi, Pirkkala, Tampere, Vesilahti ja Ylöjärvi sekä Tuomi Logistiikka oy.

Seudun kuntien tavoitteena on saada käyttöönsä moderni integraatioratkaisu, jolla sovellusrajapintojen hallinta on vaivatonta. Integraatiot ja sovellusrajapinnat toimivat digitalisoitumisen perustana, sillä ne mahdollistavat datan jakamisen ja tiedon liikkumisen automaattisesti sovelluksesta toiseen. Kuntien toiveissa on löytää ratkaisu, jonka avulla ne voivat entistä tarkemmin seurata integraatioiden elinkaaren eri vaiheita. Ratkaisun tulisi vastata sekä nykyisiin että kuntien tunnistamiin tulevaisuuden tarpeisiin. 

Kunnilla on tällä hetkellä yhteisessä käytössään palveluna hankittu integraatioalusta, jonka avulla on toteutettu noin 300 integraatiota.

– Nopea digitalisoituminen vaatii paitsi yksittäisiltä järjestelmiltä, mutta myös integraatioilta ketteryyttä, projektipäällikkö Maarit Vehviläinen kertoo.

– Tavoitteenamme on löytää kumppani, joka pelkän integraatiokehityksen lisäksi kykenee avustamaan hankintayksikköä datan siirtoon ja luovuttamiseen liittyvän toiminnan kehittämisessä esimerkiksi integraatioarkkitehtuurin osalta, Vehviläinen jatkaa.

Kumppani kasvavan kaupunkiseudun tarpeisiin

Tampereen seudun integraatioratkaisujen ja -palveluiden hankintaan osallistuvat Hämeenkyrö, Kangasala, Lempäälä, Nokia, Orivesi, Pirkkala, Tampere, Vesilahti ja Ylöjärvi. Yhteensä hankintaan osallistuvien kuntien asukasluku oli vuonna 2022 noin 414 000 henkeä, ja asukasmäärä on vahvassa kasvussa. Kunkin kunnan konserniin kuuluu lisäksi lukuisia liikelaitoksia ja yhtiöitä, joista useilla on oikeus hyödyntää nyt hankittavia integraatioratkaisuja ja -palveluita. Kuntien lisäksi hankintaan osallistuu Tuomi Logistiikka oy. 

– Tampereen seudulla on pitkä historia onnistuneessa tietohallintoyhteistyössä. Jatkamme sitä modernisoimalla seuraavaksi integraatioratkaisumme. Hankinnassa haemme kumppania, joka pystyy tukemaan seudun vahvaa kehitystä teknisesti ja jolla olisi samanlainen ratkaisuhakuinen työote kuin Tampereen seudun kunnilla on keskinäisessä yhteistyössään, Tampereen kaupungin tietohallintojohtaja Maria Nikkilä kertoo.  

Lisätietoja

Maria Nikkilä
Tietohallintojohtaja
Puhelin:
040 581 1477
Teksti: Hanna Porrassalmi
Kuvat: Marko Kallio, Skyfox, Visit Tampere -kuvapankki
Jaa sosiaalisessa mediassa