Lapintien kiertoliittymä ja Rongankatu avataan liikenteelle

Keväästä saakka rakenteilla ollut Lapintien kertoliittymä Satakunnankadun, Lapintien ja Rongankadun risteyksessä avataan liikenteelle perjantaina 1.12.2023. Satakunnankatua on jo päässyt ajamaan parisen viikkoa, mutta nyt myös Lapintie ja Rongankatu avataan liikenteelle.

Hankkeessa on rakennettu uusi Lapintien kiertoliittymä Satakunnankadun, Lapintien ja Rongankadun risteykseen sekä uusittu läheinen Kelloportinkadun, Lapintien ja Palokunnankadun liittymä ja Lapintietä tästä liittymästä kiertoliittymään saakka. Lisäksi on rakennettu uusi Rongankadun pyörätie, uusittu Rongankadun ajoradat, jalkakäytävät, pysäköintipaikat ja risteysalueet.  Hankkeessa on tehty myös vesihuolto-, valaistus- ja liikennevalo- sekä vihertöitä.

Uusi kiertoliittymä  parantaa liikenteen sujuvuutta ja turvallisuutta Tammerkosken katuympäristössä ja koko keskustan alueella. Kiertoliittymäalue on korotettu, ja kiertoliittymän kaikissa neljässä ajohaarassa on noppakiviset saarekkeet hidastamassa ajonopeuksia. Kiertoliittymän suojatiet sekä Rongankadun ja Lapintien jalkakäytäväosuudet ovat esteettömiä. 

Rongankadun pyörätie ja jalkakäytävät käyttöön ensi viikolla

Rongankadun uusi pyöräilyn pääreitti otetaan käyttöön 4.12. alkavan viikon aikana. Samalla käyttöön saadaan Rongankadun jalkakäytävät. Pyörätie on päällystetty punaisella väriasfaltilla. Rautatienkadun liittymästä alkaen Pellavatehtaankadun risteykseen saakka pyörätie kulkee Rongankadun katuviheralueen keskellä. Pyöräpysäköintipaikkoja on 60, ja ne ovat pyörätien vieressä katuviheralueella. Pyörätie jatkuu Rongankadun Koskipuiston puoleisella reunalla Valssipadonraitille saakka.

Rongankadun ja Rautatienkadun risteys on liikennevaloliittymä. Tuomiokirkonkatujen ja Aleksanterinkatujen liittymissä pyöräilijällä on etuajo-oikeus ja autoilijoilla kolmiot. Pellavatehtaankadun liittymässä pyöräilijällä on kolmiot, ja pyöräilijä väistää ajoneuvoliikennettä.

Viimeistelytyöt tehdään ensi keväänä ja kesänä

Työmaalla tehdään vielä siivoustöitä sekä varmistetaan, että kulkuyhteydet ovat turvallisia käyttää. Talvea vasten ei vielä saada kaikkea valmiiksi, vaan osa jalankulun ja pyöräilyn väylien pintarakenteista, vihertöistä sekä ajoratojen ylimmät päällystekerrokset tehdään ensi kevään ja kesän aikana. Työmaa-alueet rajataan työmaan hiljenemisen ajaksi.
 

Lapintien kiertoliittymän ja Rongankadun työmaa-alue kartalla
Lapintien kiertoliittymän ja Rongankadun rakennusurakka kartalla.

Lisätietoja

Mikko Siiro
Rakennuttaja Tampereen kaupunki: Rakennuttajainsinööri
Puhelin:
041 731 1568
Jarkko Kettunen
Työmaapäällikkö
Puhelin:
040 358 7179
Teksti: Tarja Nikupaavo-Oksanen
Jaa sosiaalisessa mediassa