Tampere esittelee Slushissa Startup.Tampere -ekosysteemiä ja sitoutuu vahvasti startupien toimintaympäristön kehittämiseen

Tampere on ottanut jälleen merkittävän askeleen startup-ekosysteeminsä vahvistamisessa. Ekosysteemille on muodostettu yhtenäinen Startup.Tampere -pääviesti ”We’ve got your back”, joka on esillä Slush-tapahtumassa 30.11.-1.12.2023.
Ihmisiä seisomassa Slush-tapahtumassa
Startup.Tampere vahvistaa näkyvyyttään Slush 2023 -tapahtumassa.

Tampereen kaupunki ja alueen startup-toimijat sitoutuvat vahvasti startupien kasvuympäristön parantamiseen, uusien liiketoimintamahdollisuuksien luomiseen ja yhteisölliseen onnistumiseen.

– Tampereen kaupunki on sitoutunut luomaan dynaamisen ekosysteemin, jossa startupit voivat menestyä ja kasvaa. Tavoitteenamme on varmistaa, että Tampere on paikka, jossa innovaatiot ja yhteistyö kukoistavat, korostaa Tampereen kaupungin apulaispormestari Ilkka Sasi.

– Pääomasijoittajat ovat huomanneet Tampereen vetovoiman. Tamperelaiset startupit ja scaleupit ovat viimeisen kolmen vuoden aikana hankkineet 200 miljoonaa euroa pääomasijoituksia, mikä on vahva osoitus alueemme potentiaalista, lisää Tapio Siik Business Tampereelta.

Startup-ekosysteemin kehittäminen Tampereella kytkeytyy saumattomasti muihin kaupungin hankkeisiin, kuten uuteen raitiovaunuliikenteeseen, moderniin Nokia Arenaan ja kehittyvään Hiedanrannan kaupunginosaan. Nämä hankkeet eivät ainoastaan paranna kaupungin infrastruktuuria, vaan myös luovat uusia mahdollisuuksia ja alustoja startupien innovaatioille.

Tampereen voimakas älykaupunkikehitys, erityisesti datan ja palveluiden innovoinnissa, avaa startup-yrityksille uusia ovia. Tavoitteena on mahdollistaa startup-yrityksille yhä helpompi pääsy testaamaan ja kehittämään tulevaisuuden liikeideoita älykaupunkiympäristössä.

Startup.Tampere edustaa Tampereen kaupungin ja kumppaneiden visiota olla merkittävä kansallinen ja kansainvälinen startup-yhteisö, joka tarjoaa ainutlaatuisia mahdollisuuksia yritysten kasvuun ja verkostoitumiseen. Startup.Tampere on yhteinen viesti ja visio sovitusta yhteistyöstä.

Startup.Tampereen organisaatiojäseniä voi tulla tapaamaan Slushiin osastolle 7A.9. Mukana ovat Business Tampere, International House Tampere, Platform6, Red Brick, Tampere Entrepreneurship Society, Tampereen kaupunki, Tampereen yliopisto ja TE-palvelut. Tamperelaiset startupit esittäytyvät myös osastolla.

Lisätietoja

Vesa-Matti Ruottinen
Erityisasiantuntija
Puhelin:
041 730 9258
Teksti: Joni Ramu, Vesa-Matti Ruottinen ja Heini Jalovaara
Kuvat: Pasi Salminen
Jaa sosiaalisessa mediassa