Hiedanrannan joulukuu on täynnä musiikkia, tapahtumia ja kulttuuria

Joulukuun aikana Hiedanrannasta löytyy nähtävää ja koettavaa moneen makuun. Maksuton ohjelma sisältää lastenohjelmaa, hienoja artisteja, jouluisia konsertteja ja monipuolisia tapahtumia.

Lielahden kartanon aulakonserteissa päästään kuuntelemaan jouluista ja tunnelmallista musiikkia Sellopirkanmaan konserteissa. Itsenäisyyspäivän aattona 5.12. Tampere Filharmoniasta tutut Miika Jämsä ja Hannes Jämsä soittavat duettoja kahdelle sellolle. Ohjelmassa kuullaan Rossinin, Giardinin ja Geminianin sävellysten lisäksi jouluisia sävelmiä. Keskiviikkona 13.12. vuorossa on Palagon kansainvälinen interaktiivinen joulukonsertti koko perheelle. Jouluviikolla 20.12. Eeva Leijo tunnelmoi Bachia kynttilän valossa -konsertissa. Konsertit alkavat kello 18. Kartanokahvila palvelee konsertti-iltoina klo 19 asti.

Hiedanrannassa leikitään ja tonttuillaan lauantaina 2.12. kello 10-13, kun Lasten Joulurieha tarjoaa lystikästä ja jouluista ohjelmaa lapsiperheille. Ulkona Kartanonpuistossa voi hypätä poniajelulle, osallistua tonttujen olympialaisiin, tonttupajaan ja maalaushetkeen sekä nähdä talviteatteriesityksen Tonttu ja Pohjoistuuli. Sisällä Lielahden kartanossa on luvassa muskarihetkiä, joulukoristepaja ja askartelua. Sopimusvuori ry järjestää hyvän mielen joulumyyjäiset iltapäivällä lasten tapahtuman jälkeen.

Suloinen sunnuntai - valoa ja rentoutumista joulun alla - tapahtuma järjestetään 10.12. kello 14–18. Tapahtumassa pääsee nauttiman joulunodotuksesta monin eri tavoin niin musiikin kuin työpajojen merkeissä. Musiikista vastaavat kirjailija ja rockmuusikko Kauko Röyhkä ja tummanpuhuvaa indiefolkia soittava Viitasen Piia. Lisäksi lavalla nähdään JenniSofian maaginen mentalistishow. Työpajoissa pääsee tekemään luonnonkosmetiikkaa, nahkaisia joulukoristeita sekä kasvipainantaa. Rentouttava tanssihetki johdattelee liikkeeseen ja kehollisuuteen. Ainutlaatuinen Taidetaisting-konsepti kutsuu viihtymään taiteen parissa.

Hiedanrannan kulttuurin välitilatoimijan tanssija Essi Koivulan konsertti lauluja valosta, varjosta ja toivosta tarjoilee tunnelmallisia cover-kappaleita Lielahden kartanon aulassa 9.12. kello 14 alkaen. Konsertissa kuullaan musiikkia eri vuosikymmeniltä muun muassa artisteilta Joni Mitchell, Simon & Garfunkel ja Liisa Tavi. Koivulalta nähdään myös perjantaina 15.12. Kaaos, Bach ja outo tunne -pieni tanssiesitys Galleria Muuntotilassa.

Joulukuun tehdaskierroksilla käydään ihailemassa Tampereen maisemia Keittämö-rakennuksen katolla torstaina 7.12. ja 14.12. kello 18. Katolle kiivetään portaita pitkin, ja sieltä avautuvat upeat maisemat Näsijärven yli. Osallistuminen edellyttää turvavarusteiden käyttöä, jotka saa lainaan kierroksen ajaksi. Kierros on suunnattu tehtaan kunnon takia vain täysi-ikäisille. Varaa paikkasi ennakkoon sähköpostitse osoitteesta [email protected].  

Lisäksi Lielahden Aulagalleriassa on esillä Tampereen Valokuvauseuran näyttely Paluu Hiedanrantaan, jossa karu ja osin tuhoutunut ympäristö inspiroi herättämään tehtaan henkiin post-apokalyptisellä teemalla. 
 

Lisätietoja

Henni Salo
Koordinaattori
Puhelin:
044 431 4931
Teksti: Henni Salo
Jaa sosiaalisessa mediassa