Valaistu tiemerkintä sai eniten ääniä kävelyn ja pyöräilyn pienten parannusten äänestyksessä

Pyöräilyn ja kävelyn pienten parannusten äänestyksessä voittajiksi nousivat valaistu tiemerkintä, liikennejärjestelyjen selkiyttäminen keskustan silloilla, Itsenäisyydenkadun ja Tammelan puistokadun risteyksen reunakivien madallus sekä uudet pyörätelineet Ratinan kauppakeskukselle. Voittaneet parannukset toteutetaan vuoden 2024 aikana.

Voittaneet parannukset sijoittuvat keskustaan

Pyöräilyn ja kävelyn pienten parannusten äänestyksen voittonelikko on nyt selvillä. Suurimman äänisaaliin (616 ääntä) keräsi uudenlaisen tiemerkintävalon kokeileminen. Valaistuksella kadunpintaan luotu tiemerkintä kertoo kävelijöille ja pyöräilijöille heidän oikean paikkansa, kun tavalliset tiemerkinnät peittyvät lumen alle. Tiemerkintää tullaan kokeilemaan sopivassa paikassa, esimerkiksi Hatanpään valtatien pohjoispäässä linja-autopysäkin kohdalla.  

Toiseksi eniten eli 540 ääntä sai liikkumisjärjestelyiden selkiyttäminen keskustan silloilla. Palatsinsillalle, Satakunnansillalle ja Sorinsillalle lisätään kävelyn ja pyöräilyn liikennemerkkejä sekä selvennetään tiemerkintöjä. Näin halutaan selventää kunkin liikkumismuodon paikkaa silloilla.  

Kolmanneksi tuli Itsenäisyydenkadun ja Tammelan puistokadun risteyksen pohjoishaaran reunakivien madallus ja asfaltoinnin parantaminen. Tämä parannus sai 336 ääntä. Runkolukittavien pyörätelineiden lisääminen Ratinan kauppakeskuksen eteläreunalle ylsi neljännelle sijalle 308 äänellä.

Äänestysaktiivisuus ilahdutti

Pyöräilyn ja kävelyn pienistä parannuksista äänesti loka-marraskuussa 1 162 henkilöä.
– Meitä kaupungin liikennesuunnittelussa ilahduttaa suuresti, että asia keräsi kiinnostusta. Hienoa, että pyöräilyyn ja kävelyyn halutaan vaikuttaa! sanoo liikenneinsinööri Timo Seimelä Tampereen kaupungilta.  

Jokainen äänestäjä sai valita 23 parannuksesta enintään neljä, joita äänesti. Kaikki parannukset saivat osansa äänistä. Kaikkien parannusten saamia äänimääriä voit tarkastella pyöräilyn ja kävelyn pienten parannusten verkkosivuilla (linkki alla).  

Voittaneet parannukset toteutetaan tulevana vuonna

Neljä eniten ääniä kerännyttä parannusta toteutetaan vuoden 2024 aikana. Toteutukseen on varattu rahaa 40 000 euroa.  

Ideat pienistä parannuksista saatiin keväällä asukkailta. Kesän ja alkusyksyn aikana kaupungin liikennesuunnittelijat kävivät kaikki ideat läpi. He valitsivat äänestykseen parannuksia, jotka ovat hinnaltaan mahdollisia toteuttaa ja sijaitsevat paikoissa, jotka on tärkeää laittaa kuntoon. Äänestettäväksi valittiin myös mielenkiintoisia uusia avauksia sekä huomioitiin parannusten sijoittuminen eri puolelle kaupunkia.

Lisätietoja

Timo Seimelä
Liikenneinsinööri
Puhelin:
040 758 2104
Teksti: Laura Lettenmeier
Kuvat: Jukka Salminen
Jaa sosiaalisessa mediassa