Tampereella kuvattiin uusi kansainvälinen elokuva Svalta

Kansainvälinen yleisö pääsee pian nauttimaan Tampereen seudun maisemista valkokankaalla. Syksyllä Tampereella kuvattu Svalta-elokuva kertoo perheen lomasta saarella, jonne on päätynyt myös karkuteillä oleva sarjamurhaaja.
Kuvausryhmä kuvaamassa järvimaisemaa.
Nick Frostin (UK) ja Aisling Bean (Irlanti) tähdittämä Svalta-elokuva kuvattiin Tampereella.

Syksyn aikana kaupunkilaiset ovat saattaneet nähdä kansainvälisen kuvausryhmän Tampereen seudun tutuissa maisemissa. 

Yhdysvaltalais-englantilaista Svalta-elokuvaa on kuvattu muun muassa Tammelan torilla, Hiedanrannan Möljän laiturilla Lielahdessa, Pyhän Olavin kirkon maisemissa Tyrväässä sekä Kangasalan Wanhalla huvilalla. 

Valkokankaalla Tampere muuttuu ruotsalaiseksi saaristokaupungiksi Svaltaksi, jonne lomailemaan tullut perhe joutuu pian sarjamurhaajan vainoamaksi.

Elokuvan on käsikirjoittanut elokuvan pääroolin näyttelevä englantilainen Nick Frost. Hänet tunnetaan rooleistaan Edgar Wrightin ohjaamissa elokuvissa Shaun of the Dead, Hot Fuzz ja The World’s End. 

Frostin rinnalla toista pääosaa näyttelee irlantilainen Aisling Bea, joka tunnetaan näyttelijänä, kirjoittajana ja stand up -koomikkona. Bea tähdittää muun muassa Netflixin Living With Yourself -sarjaa sekä brittikomediaa This Way Up.

Elokuvan tuotannosta vastaavat tuotantoyhtiöt XYZ Films, Wayward Entertainment ja Resolute Films. Elokuvan jälkityöt ovat parhaillaan käynnissä Iso-Britanniassa.

Tampere kiinnostaa kuvauspaikkana

Tampereen kaupungin myöntämällä av-tuotantokannustimella on tuettu vuodesta 2018 lähtien jo yli sataa Tampereella kuvattua elokuvaa tai sarjaa. Yhä useampi tuotannoista on kansainvälinen toteutus. Yksi niistä on Svalta. 

Tampereen tuotantokannustinta hallinnoi Business Tampereen alla toimiva Film Tampere. Film Tampereen ohjelmajohtaja Fanny Heinonen iloitsee Tampereen vetovoimasta.

-Tampereella on tehty jo vuosia määrätietoista työtä av-alan ja elokuva- ja tv-alan kehittämiseksi. Kannustin sekä monipuoliset kuvausmiljööt ovat houkutelleet entistä enemmän myös kansainvälisiä tuotantoja Tampereelle, Heinonen kertoo.  

Teksti: Johanna Sokka
Kuvat: Linus Otsamo / Frankie Film & TV
Jaa sosiaalisessa mediassa