Tampereen päiväkodit ja esiopetus mukana liikunnan seikkailuviikolla

Tampereen kaupungin varhaiskasvatus ja esiopetus osallistuu laajasti 6.-10.11.2023 järjestettävään valtakunnalliseen Jekku-jänön liikunnan seikkailuviikkoon. Liikunnan aluejärjestöjen järjestämässä liikunnallisessa viikossa on Tampereelta mukana kaikkiaan noin 3000 lasta.
Viisi päiväkoti-ikäistä lasta pitää taukoa metsikössä:
Lapset harjoittelevat liikuntataitoja seikkailuviikolla päiväkotien pihoissa ja pienillä retkillä.

Viikon ohjelmaa toteutetaan lähes 40 toimipaikassa Tampereella. Liikunnan seikkailuviikolla päiväkodeissa ja ryhmien pienillä retkillä harjoitellaan hauskasti liikkumis-, käsittely- ja tasapainotaitoja yhdessä Jekku-jänön kanssa. Samalla kerätään taitoporkkanoita onnistumisista.

Apuna seikkailuviikon toteuttamisessa käytetään liikunnan aluejärjestöjen verkkosivuillaan julkaisemia ohjeita ja ideoita. Seikkailuviikolle suunniteltuja liikuntaleikki- ja askartelumateriaaleja hyödynnetään sekä sisällä että ulkona, esimerkiksi pihoissa ja metsäretkillä. Seikkailuviikko huipentuu perjantaina liikunnallisiin Jekku-juhliin. Ryhmät voivat toteuttaa toimintaa itse valitsemallaan tavalla.

Tampereen kaupungin varhaiskasvatus ja esiopetus osallistuu samalla tasavallan presidentti Sauli Niinistön valtakunnalliseen liikkumishaasteeseen. Presidentti Sauli Niinistö täytti elokuussa 75 vuotta ja haastoi suomalaiset liikkumaan. Haasteeseen voi osallistua pitkin syksyä kävellen tai muuten liikkumalla, sekä haastaa muita liikkumaan #liikkumishaaste-tunnisteella sosiaalisessa mediassa. 
 

Lisätietoja

Mikko Leikkanen
Suunnittelija
Puhelin:
040 575 5580
Teksti: Johanna Toivanen
Kuvat: Laura Happo
Jaa sosiaalisessa mediassa