Viinikan lankarullakioski myydään tarjousten perusteella

Viinikan kaupunginosassa sijaitseva lankarullakioski on myytävänä. Tampereen kaupunki myy suojellun rakennuksen tarjousten perusteella ja korjausvelvoitteella. Kioski on 20 neliöinen ja vuodelta 1931.
Värikkäiden graffitien peittämä lankarullakioski etualalla ja kioskin takana on Viinikan kirkko torneineen.
Viinikan kirkon läheisyydessä sijaitseva lankarullakioski kellarikerroksineen on suojeltu.

Lankarullakioskin arkkitehtuuri perustuu arkkitehti Bertel Strömmerin tyyppipiirustukseen, ja ulkonäkö ilmentää funktionalismia. Kioskin korjaus- ja muutostöiden tulee olla sellaisia, että rakennuksen kaupunkikuvan kannalta merkittävä luonne säilyy.

Korjaukset on toteutettava museoviraston hyväksymällä tavalla ja kohtuullisessa ajassa, eikä korjaus- ja muutostöillä saa turmella rakennuksen rakennustaiteellisia ja kulttuurihistoriallisia arvoja. Lankarullakioski on suojeltu asemakaavassa suojelumerkinnällä sr-17.

Vuonna 2014 tehdyt kioskin graffitit ovat kuvataiteilija Tomas Reganin ja graffititaitelija Wille Klénin käsialaa. Graffitit ovat osa Pirkanmaan triennaalia, jonka aiheena oli Ole kuin kotonasi. Kioskin ulkoseinien pinnassa on viiden ihmisen sivuprofiilit ja kirjaimet VESTA, joka tarkoittaa roomalaisen mytologian kotilieden jumalatarta.

Lankarullakioskin tontin pinta-ala on 249 neliötä, ja sillä on rakennusoikeutta 40 kerroneliömetriä. Kaupan yhteydessä tontista tehdään 30 vuoden siirtokelpoinen maanvuokrasopimus.

Tarjouskilpailun voittaa lähtökohtaisesti korkeimman tarjouksen tehnyt tarjoaja. Tampereen kaupunki/Tilaomaisuuden hallinta pidättää itsellään oikeuden hyväksyä tai hylätä tarjoukset.

Lisätietoja

Tanja Tiihonen
Kiinteistöpäällikkö
Puhelin:
040 028 9161
Teksti: Raija Lindell
Kuvat: Tampereen kaupunki
Jaa sosiaalisessa mediassa