Tampereen seudun 15 kunnan yhteinen valmistelu työvoima- ja yrityspalvelujen siirrosta etenee valtuuston päätettäväksi

Kaupunginhallitus hyväksyi esitetyn suunnitelman työvoima- ja yrityspalvelujen järjestämisestä kokouksessaan 2.10.2023, näin asia etenee valtuuston päätettäväksi. Julkiset työvoima- ja yrityspalvelut siirtyvät kuntien tehtäväksi vuoden 2025 alussa ja kuntien on toimitettava yhteistyötä koskevat sopimukset sekä suunnitelma palvelujen järjestämisestä työ- ja elinkeinoministeriöön lokakuun loppuun mennessä.

TE-uudistuksen keskeisenä tavoitteena on tuoda palvelut lähelle asiakkaita eli työnantajia ja työnhakijoita, rakentaa paikallisten työmarkkinoiden tarpeisiin sopivia palveluja sekä vahvistaa kuntien elinvoimaa ja kilpailukykyä.  Tampereen kanssa valmistelua ovat syksyllä 2023 jatkaneet Lempäälä, Kangasala, Nokia, Pirkkala, Ylöjärvi, Orivesi, Vesilahti, Pälkäne, Akaa, Urjala, Virrat, Ruovesi, Juupajoki ja Kuhmoinen.

Järjestämissuunnitelma perustuu kuntien laajassa kumppanuusyhteistyössä valmistelemaan Pirkanmaan TE-palvelustrategiaan sekä kuntien hallitusten hyväksymiin TE-palvelujen järjestämisen ja tuottamisen periaatteisiin. Näiden linjausten mukaisesti henkilöstö siirtyisi liikkeenluovutuksella vastuukunnan eli Tampereen palvelukseen. Vastuukunta tuottaa kattavat ja sujuvat lähipalvelut työllisyysalueen kuntiin.

-    Lähtökohtana TE-palveluiden järjestämiselle on laajassa yhteistyössä tehty palvelustrategia, jossa lähipalvelut ovat merkittävässä roolissa ja yhteistyöllä saamme vahvuutta myös erityistehtävien hoitamiseen. Erityisen tärkeää on, että turvataan parhaalla mahdollisella tavalla työnhakijoiden nopea työllistyminen ja työnantajat saavat osaavaa työvoimaa tilanteessa, jossa työvoiman saatavuus on vaikeutumassa vuosi vuodelta, sanoo työllisyysjohtaja Regina Saari.

Tampereen seudun työllisyysalueella lakisääteiset tehtävät ollaan organisoimassa lähipalvelumallilla. Suunnittelua ohjaavat periaatteet ovat asiakaslähtöisyys, yhdenvertaisuus, vaikuttavuus ja kustannustehokkuus. Tehtävien organisoinnissa pyritään siihen, että painopistettä siirrettäisiin viranomaistehtävistä palvelutehtäviin. Lähipalvelut ovat rakentumassa jokaiseen kuntaan, ellei kunta toisin sovi. Uudistuksessa on tärkeää turvata asiakaspalvelun jatkuvuus kunnissa sekä tukea henkilöstön työhyvinvointia muutoksessa. 

 

Lisätietoja

Regina Saari
Työllisyysjohtaja
Puhelin:
050 346 9603
Jaa sosiaalisessa mediassa