Tamperelaisten illassa keskusteltiin lasten ja nuorten harrastusmahdollisuuksista sekä teiden talvikunnossapidosta

Tamperelaisten iltaa vietettiin 25.9.2023 Etelä-Hervannan uudella koululla. Tilaisuudessa oli miellyttävä ilmapiiri, ja keskustelua käytiin vilkkaasti. Keskusteluissa nousivat esiin esimerkiksi lasten ja nuorten harrastusmahdollisuudet, teiden talvikunnossapito sekä kaupungin kansainvälistyminen.
Tamperelaisten ilta Etelä-Hervannan koululla 25.9.2023.
Tamperelaisten ilta Etelä-Hervannan koululla 25.9.2023.

Tamperelaisten illassa 25.9.2023 tupa oli täynnä Etelä-Hervannan koululla. Pormestari Kalervo Kummolan ja valtuuston puheenjohtaja Ilmari Nurmisen asukasiltaan, Tamperelaisten iltaan, osallistui noin 70 tamperelaista keskustelemaan ajankohtaisista asioista. Paikalla vastaamassa kysymyksiin olivat myös apulaispormestarit Pekka Salmi, Matti Helimo sekä Ilkka Sasi. Tilaisuuteen oli mahdollisuus lähettää myös ennakkokysymyksiä, ja niitä tulikin ennätysmäärä.

Tilaisuudessa oli miellyttävä ilmapiiri, ja keskustelu kävi vilkkaana. Paikalla oli tamperelaisia jokaisesta ikäryhmästä. Yleisö antoi myös kiitosta tapahtuman järjestelyistä ja käydyistä keskusteluista.

”Oli mukavaa päästä Hervantaan tapaamaan asukkaita - hienoa kun tuli paljon kiinnostavaa keskustelua”, valtuuston puheenjohtaja Ilmari Nurminen sanoo.

Saamme tällaisista keskusteluista paljon hyviä näkökulmia, jotka edistävät meidän työtämme ja kaupungin kehitystä. Kiitos Hervanta ja hervantalaiset”, pormestari Kalervo Kummola jatkaa.

Keskusteluissa ja kysymyksissä nousi esiin esimerkiksi lasten ja nuorten harrastusmahdollisuudet, luokkakoot, tamperelaisten oppilaiden jatkokoulutusmahdollisuudet, erilaisuuden tukeminen sekä koulukiusaamisen ja -väkivallan estäminen. Kaupunkiympäristön teemoista tamperelaisia kiinnostivat erityisesti teiden talvikunnossapito sekä ratikan syöttöliikenne. Kansainvälistyvä Tampere sekä osaajien rekrytointi kiinnostivat, ja tilaisuudessa esitettiin kysymyksiä myös englanniksi. Tamperelaiset antoivat lisäksi palautetta esimerkiksi roskisten tyhjentämisestä ja sähköpotkulaudoista.

Tamperelaisilla on mahdollisuus kuulla, kysyä ja keskustella kaupungin ajankohtaisista asioista valtuuston puheenjohtajan ja pormestarin asukasilloissa. Tilaisuudessa paikalla ovat myös apulaispormestarit. Asukasiltoja järjestetään muutaman kerran vuodessa eri puolilla kaupunkia. Asukkaiden kuunteleminen ja osallisuus ovat tärkeä osa kaupungin kehittämistä.

Valtuuston puheenjohtaja, pormestari ja apulaispormestarit.
Valtuuston puheenjohtaja, pormestari ja apulaispormestarit Tamperelaisten illassa 25.9.2023.
Teksti: Neea Loimuvirta ja Johanna Kurela
Kuvat: Johanna Kurela ja Mikko Ala-Kapee
Jaa sosiaalisessa mediassa