Miten jakaa katutilaa keskustassa kävelylle, pyöräilylle ja autoilulle? - osallistu kyselyyn

Tampereen keskustan liikennejärjestelmäsuunnittelussa on mietitty vaihtoehtoja, miten keskustan erityyppisillä kaduilla jaetaan tilaa mm. kävelylle, pyöräilylle, autoilulle ja oleskelulle. Kaikilla on nyt mahdollisuus kertoa näkemyksensä keskustan katutilavaihtoehdoista vastaamalla verkkokyselyyn.
Havainnekuva Puutarhakadun katutilan käytöstä.
Havainnekuva Hallituskadun viherkatuvaihtoehdosta.

Kaikille avoimessa kyselyssä pyydetään näkemyksiä muutamien keskustan katujen vaihtoehtoisesta tilankäytöstä, kuten ajoradan ja jalkakäytävän leveydestä sekä tilan osoittamisesta pysäköintiin, oleskeluun ja "katuvihreälle".

Kysely on avoinna 21.9.–5.10.2023. Linkki kyselyyn löytyy hankkeen verkkosivuilta tampere.fi/keskustanliikennejarjestelma.

Verkkosivuilla voi tutkia kyselyssä kysyttävien neljän katutilan vaihtoehtoja. Hankesivuilla voi tutustua myös liikennejärjestelmätyön suunnittelun etenemiseen, tavoitteisiin ja luonnoksiin kävelyn, pyöräilyn ja autoliikenteen reiteistä. Näitä on työstetty yhdessä asiantuntijoiden, sidosryhmien, asukkaiden ja yrittäjien kanssa. Nyt reittien suunnittelusta on siirrytty hahmottelemaan tilan jakautumista kaduilla. Katutilasta on keskusteltu myös sidosryhmien ja asiantuntijoiden edustajien kanssa työpajassa.

Keskustan liikennejärjestelmän visio ulottuu vuoteen 2040

Liikennejärjestelmäsuunnitelmassa kehitetään keskustan liikennettä kokonaisuutena: kuinka keskustaan tullaan ja miten siellä liikutaan. Siinä tarkastellaan kaikkia liikennemuotoja, niiden käyttäjiä, palveluntarjoajia ja liikennevälineitä.

Liikennejärjestelmäsuunnitelma ohjaa keskustan hanke- ja aluesuunnittelua seuraavat kymmenen vuotta.

Liikennejärjestelmäsuunnitelma laaditaan liikennetoimikunnan ohjauksessa kaupungin ja konsultin asiantuntijoiden yhteistyönä. Se valmistuu alkuvuodesta 2024.

Tampereen päivän tapahtumassa voi keskustella suunnittelijoiden kanssa

Tule keskustelemaan keskustan alueen kehittämisestä asiantuntijoiden kanssa avointen ovien tapahtumaan perjantaina 29.9. klo 12–18 Siluetissa. Siluetti on kaupunkikehittämisen ja -suunnittelun esittelytila linja-autoaseman rakennuksessa osoitteessa Hatanpään valtatie 7.  

Koko perheen tapahtumassa on tavattavissa myös liikennesuunnittelijoita, jotka opastavat katutilakyselyyn vastaamisessa. Tervetuloa juttelemaan ajankohtaisista liikenneasioista, viheralueista, kaavoituksesta ja keskustan uudistumisesta. 

Lisätietoja

Ari Vandell
Suunnittelupäällikkö
Puhelin:
040 564 4518
Leena Manelius
Kyselyyn liittyvät kysymykset, Ramboll Finland Oy:
Teksti: Laura Lettenmeier
Kuvat: Ramboll Finland Oy
Jaa sosiaalisessa mediassa