Tohlopinrannan katusuunnitelmat hyväksyttiin

Tohlopinrannan katusuunnitelmat hyväksyttiin yhdyskuntalautakunnassa 29.8.2023. Suunnitelmiin on tehty joitain muutoksia. Tohlopinrannan ajoradalle osoitetut pysäköintipaikat siirretään ajoradan ja erotellun jalkakäytävän ja pyörätien välissä olevalle viherkaistalle. Siirto parantaa joukkoliikenteen olosuhteita ajoneuvojen kohtaamistilanteissa.

Pysäköinnin siirto mahdollistetaan kaventamalla ajorataa 7,0 metristä 6,75 metriin ja viherkaistalla olevien katupuiden määrää pienentämällä. Jalkakäytävän ja pyörätien leveydet säilyvät ennallaan. Runkolukittavia pyörätelineitä lisätään pohjoisreunan linja-autopysäkkien yhteyteen. Kohmankadun pohjoispuolelle lisätään painanne estämään vesien valuminen tontilta väylille. Tohlopinrannan etelään johtavan jalkakäytävän ja pyörätien läntiseen reunaan lisätään reunakivi estämään ajoneuvoliikenne leipomon pihaan. Nahkatehtaankadun länsireunalla kulkeva yhdistetty jalkakäytävä ja pyörätie säilytetään ennallaan.

Asemakaavassa nykyinen Tohloppi-järven ja Abloyn alueen välissä kulkenut katu muutetaan puistoalueeksi ja uusi Tohlopinranta-katu sijoitetaan uuden asuinalueen eteläpuolelle nykyisen Tampere-Pori radan läheisyyteen. Tohlopinrannan asemakaava-aluesen kuultuvat katusuunnitelmat ovat Tohlopinranta, väli Epilänkadusta länteen, Ransunraitti, Kohmankatu, väli Ransunraitista 140 m länteen ja Tohloppilanpuistikko. Tohloppilanpuistikko on asemakaavan mukainen suojaviheralue, jolle sijoittuu kaksi uutta 3,5 metriä leveää valaistua murskepintaista kevyen liikenteen väylää eli Pelle Hermannin polku ja Röllin oikopolku.

Suunnitelmat hyväksyttiin kustannusarvioineen ja niille määriteltiin kunnossapitoluokat. Kaava-alueen katujen rakentaminen on osittain kaupunkiympäristön palvelualueen kuluvan vuoden 2023 vuosisuunnitelmassa ja osittain lähivuosien alustavissa vuosisuunnitelmissa.

Lisätietoja

Mikko Nurminen
Esittelijä Johtaja
Puhelin:
040 801 2665
Mikko Vainiomäki
Lisätietoja valmistelusta Katuinsinööri
Puhelin:
040 801 6212
Teksti: Anna-Leea Hyry
Jaa sosiaalisessa mediassa