Tekoja toimintaa kaipaaville! Jätä ideasi siihen, miten tamperelaiset innostetaan ilmastotoimijoiksi

Haluatko olla tekemässä Tampereesta hiilineutraalia? Kaipaatko toimintaa, jolla voit oikeasti vaikuttaa? Tule tekemään muutosta kanssamme, vastaa kyselyyn ja osallistu työpajaan!

Tampere on asettanut kunnianhimoisen tavoitteen olla hiilineutraali 2030. Kaupunki tekee jo paljon toimia, mutta ne eivät yksin tule riittämään: tarvitsemme yritysten ja asukkaiden apua kulutus- ja liikkumistottumusten muuttamisessa.

Kaupunki luo tamperelaisille mahdollisuuksia kestävään arkeen esimerkiksi kehittämällä joukkoliikennettä, pyöräilymahdollisuuksia ja edistämällä kasvisruoan tarjoilua kouluissa. Omien kulutus- ja liikkumistottumusten muuttaminen ei kuitenkaan ole helppoa, ja moni tarvitsee tässä apua. Etsimme nyt ideoita siihen, miten tamperelaiset voisivat toimia toinen toistaan tukien ja saada omalla toiminnallaan isompia ilmastovaikutuksia aikaan.

Muutos on hidas, mutta mahdollinen. Kun neljäsosa yhteisöstä toimii tietyllä tavalla, tapahtuu arvojen ja kulttuurin muutosta. Puhutaan sosiaalisesta keikahduspisteestä (social tipping point).

Ideat ja ratkaisut voivat olla kaiken tasoisia ja muotoisia. Oletko esimerkiksi kiinnostunut jakamaan energiansäästövinkkejä tai vähähiilisen elämäntavan niksejä somessa? Tai oletko kenties innokas pyöräilijä, ja sinulla on idea, miten muitakin voitaisiin kannustaa pyöräilyn iloihin? Tai onko sinulla jo olemassa oleva malli, jonka toteuttamiseen tai laajentamiseen tarvitsisit tukea ja verkostoja?

Jaa ideasi tai ratkaisusi lomakkeella ja auta meitä tunnistamaan keinoja, joilla Tampereen kaupunki voisi edistää ideasi tai ratkaisusi toteuttamista. Kaikki ideat ovat arvokkaita ja tervetulleita. Kiitos, kun autat meitä!

Ideoita jatkokehitetään työpajassa 23.9.

Järjestämme asukkaille syyskuussa Tekoja toimintaa kaipaaville! -ilmastotyöpajan. Työpajassa pääset jatkokehittämään kerättyjä ideoita ja ratkaisuja yhdessä muiden aihepiiristä kiinnostuneiden kanssa. Toivomme työpajaan mukaan etenkin niitä tamperelaisia, jotka ovat kiinnostuneita tukemaan muiden muutosta.

Työpaja järjestetään lauantaina 23.9.2023 klo 10–13 Tampereen pääkirjasto Metsossa. Työpajaosallistujille tarjoamme runsaan aamiaisen ja päivän päätteeksi mahdollisuuden tutustua Tampereen taidemuseoon yhdessä vapaaehtoisten museoluotsien kanssa. Työpajaan mahtuu 25 ensimmäiseksi ilmoittautunutta. Sitova ilmoittautuminen työpajaan 15.9. mennessä alla olevalla lomakkeella.

Kysely ja työpaja ovat osa Hiilineutraaleja tekoja -kehitysohjelmaa.

Lisätietoja

Mimmi Virtanen
Suunnittelija
Puhelin:
040 154 9883
Teksti: Mimmi Virtanen
Kuvat: Alex Mazurov
Jaa sosiaalisessa mediassa