Miltä sota ja tulevaisuus näyttää ukrainalaisten nuorten silmin

Galleria Vivissä on esillä 22.8.–12.9. Suomalais-ukrainalainen taideprojekti Life goes on – chronicles of Russo-Ukrainian war, joka tarjoaa nuorille ukrainalaisille tilaa reflektoida sotaa taiteen kautta. Näyttely antaa mahdollisuuden yleisölle kurkistaa uutisotsikoiden taakse arjen keskelle.

Suomalais-ukrainalainen taideprojekti Life goes on – chronicles of Russo-Ukrainian war tarkastelee Venäjän hyökkäyssotaa nuorten ukrainalaisten valokuvaajien linssin läpi. Kerronta liikkuu menneessä ja nykyisessä kuvaten nuorten tunteita sodasta, sekä rauhan, kodin ja ystävien taakse jättämisestä. Näyttely suuntaa katseen myös tulevaisuuteen, kysyen miten rakennusten lisäksi myös nuorten maailmankuva ja tulevaisuususko pystyttäisiin jälleenrakentamaan.

Galleria Vivi on Tampereen kaupungin nuorisopalveluiden näyttelytila, joka tarjoaa nuorille 9–29-vuotiaille taiteentekijöille mahdollisuuden saada omaa taidettaan esille. Galleria on avoinna maanantaista perjantaihin klo 9–20 ja sinne on vapaa pääsy. Näyttelytila sijaitsee nuorten kulttuurikeskus Monitoimitalo 13:n ensimmäisessä kerroksessa osoitteessa Pellavatehtaankatu 4. Näyttelyn avajaisia vietetään 22.8.2023 klo 17–19.

Lisätietoja

Piritta Brusi
Kulttuurituottaja
Puhelin:
040 096 2264
Jaa sosiaalisessa mediassa