Välivuosi edessä -tapahtumassa esitellään erilaisia opiskelupolkuja ja vaihtoehtoja välivuodelle

Välivuosi edessä -tapahtuma tarjoaa koulunsa päättäneelle ja ilman opiskelu- tai työpaikkaa olevalle nuorelle mahdollisuuden tutustua paremmin korkeakouluopintoihin. Tampereen kaupungin työllisyys- ja kasvupalvelut sekä Tampereen Ohjaamo järjestävät elokuussa tapahtuman, jossa esitellään erilaisia opiskelupolkuja ja vaihtoehtoja välivuodelle.

Välivuosi edessä -tapahtuma on suunnattu korkeakouluopiskelusta kiinnostuneille. Tapahtuma järjestetään torstaina 24.8.2023 Tampereen Finlaysonilla sijaitsevassa Kohtaamisia.-tilassa. Osoite on Satakunnankatu 18 A.

Tapahtuma esittelee erilaisia vaihtoehtoisia mahdollisuuksia välivuodelle. Tarjolla on esimerkiksi konkreettisia vinkkejä, joiden avulla voi kehittää itseään seuraavaa yhteishakua varten. Esittelyssä on myös väyliä ja vaihtoehtoisia korkeakoulureittejä, joiden avulla korkeakoulukokelaat voivat pohtia erilaisia suuntauksia.

– Toteutamme tapahtuman nyt ensimmäistä kertaa. Oppilaitokset ovat lähteneet innolla mukaan. Toivottavasti myös nuoret huomaavat tilaisuuden saada lisätietoa erilaisista opiskelumahdollisuuksista, kertoo Tampereen Ohjaamon tiimiesimies Tellu Mattila.

Tapahtuman järjestää Tampereen kaupungin työllisyys- ja kasvupalvelut sekä Tampereen Ohjaamo yhteistyössä Pirkanmaan alueen oppilaitosten kanssa. Mukana ovat muun muassa Tampereen ammattikorkeakoulu TAMK, Tampereen aikuislukio, Tampereen kesäyliopisto ja Tampereen aikuiskoulutuskeskus TAKK. Paikalla on myös nykyisiä ja entisiä korkeakouluopiskelijoita jakamassa omia kokemuksiaan hakemisesta, motivaatiosta ja opiskelusta.

Kiinnostavia puheenvuoroja, opiskelijoiden tarinoita ja uusia vinkkejä

Välivuosi edessä on teemallinen jatko Haluan korkeakouluun -tapahtumalle, joka järjestettiin helmikuussa 2023 Tampereen Ohjaamon tiloissa. Kevättalven tapahtumassa nuoret saivat tietoa Tampereen korkeakoulujen tarjoamista opiskelumahdollisuuksista ja tutustuivat erilaisiin opiskelupolkuihin.

Tulevassa Välivuosi edessä -tapahtumassa on mukana enemmän oppilaitoksia, opiskelijoiden omia tarinoita ja tutustumista korkeakouluopintojen maailmaan.

– Välivuoden aikana voi suorittaa opintoja jatko-opiskelusuunnitelmia silmällä pitäen, tai ihan muuten vain oman kiinnostuksen mukaan. Opiskelumahdollisuudet ja -väylät ovat monipuolistuneet tarjoten entistä enemmän joustavia tapoja suorittaa kursseja, osatutkintoja ja jopa kokonaisia tutkintoja. Välivuosi, oli se sitten suunniteltu tai ei, kannattaa hyödyntää niin opiskelun kuin työnhaunkin suhteen. Tietoa on tapahtuman aikana saatavilla helposti, joten kannattaa tulla mukaan, Mattila jatkaa.

Tapahtuman päättää Ida Lehdonharjun puheenvuoro, jossa hän kertoo matkastaan kohti lääketieteen opintoja. Päivän puheenvuoroissa korostuvat motivaation ylläpitäminen ja rohkeus kokeilla myös uusia urasuuntia.

Oppilaitosten edustajat ovat tavattavissa kahdenkeskistä juttutuokiota varten koko päivän ajan. He kertovat lisää esimerkiksi opintoihin hakemisesta ja kurssitarjonnasta.

Osallistuminen on maksutonta eikä ennakkoilmoittautumista vaadita. Kaikki ovat tervetulleita sellaisina kuin ovat!

Tapahtuman ohjelma

13.00 Tampereen Ohjaamo esittäytyy
13.15 TAMK Tampereen ammattikorkeakoulun mahdollisuudet välivuoden aikana
13.30 Opiskelijoiden puheenvuoro: Mutkia matkassa – Polkuopintojen kautta tutkinto-opiskelijaksi
13.45 Tampereen kesäyliopisto:
Monien mahdollisuuksien kesäyliopisto – korkeakouluopintoja koko Suomesta ilman pääsykokeita
14.00 Opiskelijoiden puheenvuoro: Hyppy tuntemattomaan – Fiiliksiä korkeakoulusta ja uudessa tutkinto-ohjelmassa opiskelusta
14.15 Tampereen aikuislukio:
Vaihtoehtona aikuislukio
14.30 Tampereen aikuiskoulutuskeskus TAKK – Vaihtoehtoja välivuodeksi
14.45 Vapaata kiertelyä ja kahvittelua
15.40 I
da Lehdonharju – Matkani lääketieteelliseen
16.00 Tapahtuma päättyy

Lisätietoja

Tellu Mattila
Tiimiesimies
Puhelin:
+358406612204
Teksti: Sanna Orbinski
Kuvat: Hanna Kirmanen
Jaa sosiaalisessa mediassa