Niemenrannassa aloitetaan katutyöt - kadunvarsipysäköinti suljetaan työmaakaduilla

Niemenrannassa aloitetaan katutyöt elokuun puolivälissä.  Päällyste- ja vihrertöitä tehdään Raamikadulla, Niemenrannan puistokadun alkupäässä välillä Raamikatu-Kehyskatu, Jonis Nemiksen aukiolla ja sen viereisellä Niemenkylänkadulla.

Rakennustyöt hankaloittavat sekä ajoneuvoliikennettä että pyöräilyä ja jalankulkua. Lisäksi kadunvarsipysäköinti joudutaan kieltämään työn alla olevilla kaduilla. 

Niemenrannan urakassa rakennetaan katujen lopulliset pinta- ja viherrakenteet. Kaduille asennetaan reunakivet, ja ajoradat sekä kävely- ja pyörätiet asfaltoidaan. Raamikadulla ja Niemenrannan puistokadulla ajoratojen ja kävely- ja pyöräteiden välikaistat päällystetään betonikiveyksellä, ja niille istutetaan katupuut - kriminlehmuksia, vaahteroita ja punasaarneja. 

Raamikadun varteen välikaistoille tulee myös kiekkopysäköintipaikkoja. Pysäköintipaikkoja tulee myös Niemenrannan puistokadun välikaistalle. Pyöräpysäköintipaikat asennetaan Raamikadun ja Niemenrannan puistokadun kulmaan.

Jonis Nemiksen sijoittuu Federleynkadun ja Niemenkylänkadun kulmaukseen.Aukio päällystetään nupu- ja betonikivillä.  Aukion keskellä oleva saarni ja osa pienemmistä puista säilytetään, ja niiden vierustalle tulee penkkejä.

Työn urakoitsijana toimii Infra Kiri Oy ja tilaajana Tampereen kaupunki.

Työt valmistuvat marraskuun 2023 alussa.

Lisätietoja

Olli Halme
Rakennuttaja ja tilaaja Tampereen kaupunki / kaupunkiympäristön palvelualue Rakennuttajainsinööri
Puhelin:
040 800 4105
Pasi Ruohomäki
Rakennuttaja ja tilaaja Tampereen kaupunki / kaupunkiympäristön palvelualue (paikalla 21.8. alkaen) Rakennuttajainsinööri
Puhelin:
050 547 6153
Pekka Muotiala
Pääurakoitsija Infra Kiri Oy, vastaava työnjohtaja:
Puhelin:
040 611 7177
Kimmo Lahti
Työmaan valvonta / Welado Oy:
Puhelin:
040 863 0526
Teksti: Tarja Nikupaavo-Oksanen
Jaa sosiaalisessa mediassa