Hyvää ruokahalua! – Rullassa ­matkataan kasvimaalta ruokapöydän ja suoliston läpi

Missä kasvaa porkkana ja miten sille käy vatsassa, kun se on syöty? Jos syö kukkakaalia, tuleeko kakkakuulia? Miltä näyttää ohutsuolen nukka? Lastenkulttuurikeskus Rullan uudessa Kasvimaalta kikkareeksi -näyttelyssä tutustutaan ruokaan ja ruuansulatukseen elämyksellisellä tavalla. Näyttely avautuu Rullassa lauantaina 12.8. klo 10, kun Rullan toiminta jatkuu kesätauon jälkeen.

Toiminnallisessa näyttelyssä vierailija voi kerätä vihanneksia kasvimaalta, kattaa ruokapöydän ja testata osaako sijoittaa kaikki ruoka-aineet oikeisiin paikkoihin ruokakolmiossa. Mielikuvituksen avulla niin pienet kuin isotkin vierailijat voivat muuttua ruuaksi kulkemalla suun kautta suoliston läpi. Näyttelyssä mietitään, miksi ruoka on tärkeää ja millaista terveellinen ruoka on. Samalla opitaan, mitä ruualle elimistössä oikein tapahtuu. Näyttelyn tavoitteena on kannustaa lisäämään kasviksia lautaselle ja tehdä tutuksi ruokatapoja ja tottumuksia.

Näyttelyn avajaisten ohjelma alkaa lauantaina 12.8. klo 12. Luvassa avajaispuhe, pientä tarjoilua, Tampereen Sydänyhdistyksen onnenpyörä sekä näyttelyyn liittyvä tehtävärata. Rullan taidepajassa taiteillaan näyttelyn teeman mukaisesti.

Tuotanto Sydänliitto ja Tampereen Sydänyhdistys sekä Lastenkulttuurikeskus Rulla. Yhteistyössä Tredu, Tampereen kaupunginkirjasto, Nextiili ja Sydänliiton Neuvokas perhe.

Kasvimaalta kikkareeksi -näyttely Rullassa 12.8.-22.10.2023.

Näyttely avoinna:
 
Ke 12-18 
To 10-14
Pe 9-14

La-su 10-16

Näyttely sopii kaikenikäisille.

Lisätietoja

Niina Niiniluoto
Lisätietoja Projektipäällikkö
Puhelin:
050 364 6134
Teksti: Merja Kostamovaara
Jaa sosiaalisessa mediassa