Tampere houkuttelee teknologia-alan osaajia ja startup-yrittäjiä Euroopasta

Tampereen kaupunki kokeilee uudenlaista konseptia houkutellessaan osaajia ja startup-yrittäjiä Euroopasta. Tamperelaiset teknologiayritykset katsovat avoimin mielin Eurooppaan uusia teknologia-alan osaajia etsiessään. Tampereen International House järjestää hackathon-tyylisen rekrytointitapahtuman nimeltään ”Game On! Hack-a-job in Tampere!” 14.–15. syyskuuta. Osana hackathonia Tampere kutsuu 12 hakijaa kokemaan aitoa tamperelaista elämäntapaa.

Tampere on kaupunki, joka tunnetaan rohkeudesta kasvaa ja mennä eteenpäin. ”Experience Tampere” nimellä kulkevassa kampanjassa ovat mukana muun muassa tamperelaiset teknologia- ja pelialan yritykset Valmet, Treon ja Colossal Order. Toisin kuin teknologiateollisuus monissa ruuhkaisissa kaupungeissa, nämä teknologiayritykset voivat tarjota työntekijöilleen pakopaikan kaaoksesta sekä elämäntyylin kohtuuhintaisten, helposti saatavilla olevien asuntojen ja korkean elintason avulla. 

Tampereella on vahva teknologiayhteisö ja aktiiviset ekosysteemit esimerkiksi koneoppimisessa, kuvantamisessa, mobiili- ja valmistusteknologioissa. Kasvava kaupunki ja sen teknologiateollisuus tarvitsevat uusia lahjakkaita teknologiamieliä. Experience Tampere -kampanjassa tavoitellaan erityisesti eurooppalaisia osaajia. 

- Haluamme Tampereen ja sen teknologiakentän olevan eurooppalaisten teknologia-alan ammattilaisten ja startup-yrittäjien mielessä, kun he etsivät uusia inspiroivia mahdollisuuksia. Game On! Hack-a-job in Tampere -rekrytointitapahtuma on loistava tilaisuus tutustua Tampereen seudun teknologiayrityksiin, sanoo Tampereen kaupungin kansainvälisen osaamisen palvelujen johtaja Mari Taverne.

Tapahtumaan 16. elokuuta mennessä ilmoittautuneista 12:lla on mahdollisuus voittaa viiden päivän ainutkertainen vierailu Tampereella. Luvassa on monipuolista ohjelmaa sekä teknologia-alan ammattilaisille että startup-yrittäjille, jotka tulevat tutustumaan Tampereeseen 12.-16.9.2023. 

- Vierailu tulee olemaan ainutlaatuinen kokemus ja mahdollisuus tavata yrityksiä, tutustua kaupunkiin, sen teknologiakenttään ja elämäntyyliin. Tampere näyttää, että huipputeknologiaa voidaan yhdistää yhteisöllisyyteen ja rentoihin saunailtoihin kauniiden rantamaisemien äärellä, sanoo Sini Vilppula, Vice President, Human Resources, Automation System Business Line, Valmet. 

Startup-yrittäjille kaupunki järjestää ohjelmaa, jossa he pääsevät tutustumaan muun muassa Startup.Tampere ekosysteemiin, vierailemaan Platform6 Startup Housessa, työtiloissa ja innovaatiokeskuksissa. Lisäksi he pääsevät tapaamaan paikallisia startup-yrityksiä, verkostoitumaan toisten perustajien kanssa, saamaan oivalluksia alan asiantuntijoilta sekä luomaan uusia liike-elämän mahdollisuuksia. 

Kaikki osallistujat pääsevät tutustumaan suomalaiseen kulttuuriin perheensä kanssa ja kokemaan Tampereen ainutlaatuisen viehätyksen, nauttimaan kulttuuritoiminnasta, perinteisestä suomalaisesta ruoasta ja rakentamaan yhteyksiä liike-elämänkin ulkopuolelle.

Lisätiedot

Lue lisää kampanjasta englanniksi: Experience Tampere - International House Tampere

International House Tampere tarjoaa palvelua kansainvälisille asiakkaille asettautumiseen, työhön, opiskeluun ja työnantajien kohtaamiseen. Me autamme kansainvälisiä osaajia ja heidän perheitään muutossa ja elämän aloittamisessa Tampereella.


Markkinointisuunnittelija
Tiia Heikkilä
[email protected]
041 730 2921

Teksti: Tiia Heikkilä
Kuvat: Laura Vanzo
Jaa sosiaalisessa mediassa