Pirkka-Hämeen Kuvataiteilijat juhlistaa 70-vuotista yhdistystään Juhlat-näyttelyllä

Heinäkuussa Haiharan taidekeskuksen Tallissa on 8.7. alkaen esillä Pirkka-Hämeen Kuvataiteilijoiden vuosinäyttely. Esillä on monipuolinen kokonaisuus yhdistyksen jäsentaiteilijoiden tekemiä teoksia.
Tummansävyisessä maalauksessa on tyyliteltyjä orgaanisia muotoja, joista tulee mieleen kasvit ja niiden osat. Teoksen alalaidassa on vaaleaihoinen vauva, jonka katse on vakava.
Eerika Vähä-Antila: Kevät (osa teoksesta)

Pirkka-Hämeen Kuvataiteilijoilla on tänä vuonna juhlavuosi: yhdistys on toiminut Pirkanmaan alueella 70 vuotta. Juhlat-näyttely järjestetään Haiharan taidekeskuksen Tallirakennuksessa heinäkuussa 2023.

Juhlat-näyttely on jurytetty näyttely, kuten kaikki Pirkka-Hämeen Kuvataiteilijoiden vuosinäyttelyt. Juhlat-näyttelyn juryttäjänä toimii kuvataiteilija Tuula Lehtinen. Näyttelyssä nähdään monipuolisesti yhdistyksen jäsentaiteilijoiden teoksia.

Pirkka-Hämeen Kuvataiteilijat ry, joka perustettiin 1953, on taideyhdistys, joka toimii laajasti Pirkanmaalla, vaikka jäsenet tulevatkin pääasiassa Tampereelta ja lähikunnista. Pirkka-Hämeen Kuvataiteilijat on ollut Suomen Kuvataidejärjestöjen Liiton (SKjL) jäsen vuodesta 1983. Yhdistyksen 70-vuotiseen historiaan mahtuu erilaisia vaiheita ja erilaisia aktiviteetteja vaikkapa Italiaan järjestetyistä taidematkoista aina paikalliseen toimintaan kuten maalaustapahtumien tai koulutuksen järjestämiseen. Jäseniä yhdistyksellä on tällä hetkellä hieman alle 120, joista osa on kuvataiteen ammattilaisia ja osa pitkään taiteelle omistautuneita puoliammattilaisia. Toiminnallaan yhdistys haluaa edistää jäsenten taiteellista työskentelyä ja näyttelytoimintaa sekä laajemminkin taiteen tavoitettavuutta.

Pirkka-Hämeen Kuvataiteilijat: Juhlat
8.7.–30.7.2023
Haiharan taidekeskus, Talli
Vapaa pääsy

Lisätietoja

Päivi Hirsiaho
Kulttuuriohjaaja
Puhelin:
040 673 6473
Jaa sosiaalisessa mediassa