Tampereen tapahtuma- ja harrastuskalenteri uudistuu elokuussa

Tampereen uudistunut tapahtuma- ja harrastuskalenteri avautuu 1.8.2023 vanhassa tutussa osoitteessaan tapahtumat.tampere.fi. Uudistunut kalenteri on nykyistä helppokäyttöisempi sekä menoja ja harrastuksia etsivälle yleisölle että tilaisuuksien järjestäjille.

Tampereen tapahtuma- ja harrastuskalenteri kokoaa laajasti yhteen paikkaan Tampereen ja sen lähialueiden tapahtumia ja erilaista harrastustoimintaa suomeksi ja englanniksi. 

Asukkaat ja matkailijat löytävät kalenterista tietoa niin suurista koko kaupunkia kohauttavista kulttuuri- ja urheilutapahtumista kuin myös pienemmistä pihakirppiksistä ja korttelitapahtumista. Kalenterista voi myös etsiä monenlaista harrastustoimintaa lyhytkestoisista kursseista säännöllisiin harrastusryhmiin. 

Kalenteri on maksutta tapahtumajärjestäjien käytössä. Yhdistykset, yritykset ja muut yhteisöt voivat ilmoittaa siellä kaikille suunnatuista tapahtumistaan ja kaikille avoimesta harrastustoiminnastaan. Kalenterista löytyy myös Tampereen kaupungin järjestämää toimintaa. 

Uudistuksessa kalenterista tulee entistä käyttäjäystävällisempi. Vapaasanahaku on nykyistä tehokkaampi. Myös muita hakutoimintoja on kehitetty, ja sisältöjä voi haarukoida entistä paremmin muun muassa kohderyhmä- tai aluehakua käyttäen. Näin löytyvät esimerkiksi lapsiperheiden tapahtumat Länsi-Tampereella tai seniorien liikuntaharrastusryhmät. 

Myös kalenterin visuaalinen ilme muuttuu selkeämmäksi ja saavutettavammaksi. Tapahtumien yhteydessä on mahdollisuus antaa tietoa tilojen esteettömyydestä.


Tapahtumat kalenteriin helpolla lomakkeella  

Uudistunut kalenteri avautuu 1.8.2023 entisessä osoitteessa tapahtumat.tampere.fi.

Tapahtumien ja harrastusten järjestäjät voivat alkaa uusien tilaisuuksien syöttämisen heti elokuun alusta alkaen. Sisällönsyöttöön pääsee kalenterin etusivulla olevasta Lisää tapahtuma -painikkeesta.

Ensimmäisellä kirjautumiskerralla käyttäjä luo itselleen henkilökohtaisen käyttäjätilin. Käyttäjä luo myös edustamalleen yhdistykselle, yritykselle tai muulle ryhmälle tapahtumanjärjestäjän profiilin, jossa kerrotaan muun muassa yhteystiedot. Nämä profiilitiedot jäävät talteen eikä niitä tarvitse kirjoittaa seuraavilla kirjautumiskerroilla uudelleen.  

Tapahtuman tai harrastustoiminnan tiedot viedään kalenteriin yksinkertaisella lomakkeella. Tilaisuudet luokitellaan lomakkeella olevia kategorioita käyttäen. Mukaan on suositeltavaa liittää tapahtumasta ja harrastuksesta kertova kuva. Kuvan julkaisuun tulee olla sen julkaisu- ja tekijänoikeuksien mukainen lupa. 

Uudessa sisällönsyöttölomakkeessa on helppo tehdä samasta ilmoituksesta myös englanninkielinen versio. Aika- ja paikkatietoja ei tarvitse kirjoittaa uudelleen. Kääntäessä voi käyttää apuna kalenterissa olevaa käännöstoimintoa.

Aiemmin vanhaan kalenteriin viedyt tilaisuudet ja harrastusryhmät siirtyvät automaattisesti uuteen kalenteriin. Vanhan kalenterin syöttöalusta Pirkanmaa Events käyttäjätunnuksineen sulkeutuu noin kuukauden siirtymäajan jälkeen. Siirtymäajalla Pirkanmaa Eventsin kautta on mahdollista tehdä muutoksia vanhaan kalenteriin syötettyihin julkaisuihin mutta uudet julkaisut tulee tehdä uudelle alustalle heti elokuun alusta alkaen.

Tampereen tapahtuma- ja harrastuskalenteriin viedyt tiedot välittyvät myös muihin viestintäkanaviin, kuten Tampere.Finland-mobiilisovellukseen, Visit Tampereen tapahtumakalenteriin sekä Aamulehden Menokoneeseen. Osa näkyy myös kaupungin verkkosivuilla.

Yhdistysten ja muiden toimijoiden on mahdollista tuoda kalenterista tapahtumanäkymiä omille kotisivuilleen.
 

Lisätietoja

Anni Joela
Poissa 1.7.–8.8.2023 Projektipäällikkö
Puhelin:
040 721 9867
Teksti: Johanna Kurela
Kuvat: Laura Vanzo / Visit Tampere
Jaa sosiaalisessa mediassa