Tampere.Finland-kaupunkisovellus laajentui – osallistumisen mahdollisuudet tulevat nyt suoraan puhelimeesi

Tampere.Finland on älypuhelimeen ladattava maksuton sovellus, johon on koottu tietoa Tampereen palveluista. Sovelluksen Osallistu ja vaikuta -osaa on uudistettu. Nyt sovelluksessa on entistä laajemmin tietoa kaupungin ajankohtaisista kyselyistä ja muista vaikuttamisen mahdollisuuksista, joihin kuka tahansa voi osallistua.

– Tampere.Finland-mobiilisovellus helpottaa tamperelaisten, matkustajien ja yritysten arkea. Se on kätevä paketti, josta saa hyödyllistä Tampere-tietoa, kertoo projektipäällikkö Anni Joela.

– Sovelluksessa on muun muassa Tampereen tapahtumakalenteri, tietoa kaupungin nähtävyyksistä ja erilaisista ulkoilu- ja kulttuurireiteistä, joukkoliikenteen reitit ja aikataulut, sähköinen kirjastokortti, kaupungin uutiset ja Rakas Tampere -passi, jossa on keskusta-alueen kaupallisten toimijoiden tarjouksia, Joela luettelee.

Sovellus on ladattu jo yli 170 000 kertaa. Valtaosa käyttäjistä on tamperelaisia.


Helposti tietoa osallistumisen mahdollisuuksista

Kesäkuussa sovelluksen Osallistu ja vaikuta -osaa laajennettiin.

– Uudistuksen ansiosta tamperelaisilla on nyt suora väylä saada tietoa kaikista niistä Tampereen kaupungin kyselyistä ja muista osallistumisen mahdollisuuksista, joita on parhaillaan avoinna, sanoo suunnittelija Lilli Siikasmaa.

– Tämä helpottaa osallistumista, kun tietoa ei tarvitse itse lähteä hakemaan mistään. Nyt voi vain klikata auki Osallistu ja vaikuta -osion ja lähteä esimerkiksi vastaamaan kyselyihin tai tutustumaan asemakaava-aineistoihin. Tämän voi tehdä juuri siihen aikaan, kun se sopii itselle parhaiten, Siikasmaa jatkaa.

Sovelluksen Osallistu ja vaikuta -osassa pääsee myös antamaan kaupungille palautetta, kuten kiitoksia, moitteita ja kehitysehdotuksia. Sovelluksessa voi myös antaa palautetta katujen ja puistojen kunnossapidosta sekä ilmoittaa kaupungin rakennettuun ympäristöön liittyvistä vioista kuten sammuneista katuvaloista.  
 

Lisätietoja

Anni Joela
Projektipäällikkö
Puhelin:
040 721 9867
Lilli-Nora Siikasmaa
Suunnittelija
Teksti: Johanna Kurela
Kuvat: Johanna Kurela
Jaa sosiaalisessa mediassa