Yhteishaun tulokset tulevat aikaisintaan 15. kesäkuuta, tutustu UKK-palstaan

Perusopetuksen jälkeisten koulutusten yhteishaun tulokset ovat valmistumassa. Aiheesta on avattu usein kysyttyä yhteishausta -palsta Tampereen kaupungin verkkosivuille. Hakija löytää UKK-palstalta vastauksia ja ohjeita monenlaisiin tilanteisiin.

Yhteishakuun keväällä 2023 osallistunut nuori löytää UKK-palstalta vastauksen moneen kysymykseen, kun yhteishaun tulokset tulevat. Tieto tuloksista tulee hakijoille aikaisintaan torstaina 15.6.2023.

Usein kysyttyä yhteishausta -palsta antaa tietoa esimerkiksi siitä, miten nuoren tulee toimia, jos hän ei ole saanut opiskelupaikkaa tai miten paikka otetaan vastaan. 

Kolme vaihetta: tieto tuloksesta, paikan vastaanottaminen ja oppilaitokseen ilmoittautuminen

Opiskelupaikan saamiseen liittyvät seuraavat kolme vaihetta, jotka opiskelupaikan saaneen hakijan tulee käydä läpi:

  • Hakija saa tiedon yhteishaun tuloksista Opintopolun sähköisenä tuloskirjeenä sähköpostiin, jonka hän on ilmoittanut hakemuksessaan. Tuloskirje lähetetään kaikille hakijoille, vaikka hakija ei olisi saanut hakemaansa opiskelupaikkaa. 
     
  • Opintopolusta tulee tuloskirjeen lisäksi myös toinen sähköposti. Sähköpostissa on tärkeä linkki, jolla hakija ottaa vastaan opiskelupaikan.
     
  • Hakija saa myös oppilaitokselta joko sähköisen tai paperisen hyväksymiskirjeen. Siinä on oppilaitoksen omat ohjeet hakijalle, miten opiskelijaksi ilmoittaudutaan. 

Oppivelvollisuus jatkuu 18-vuotiaaksi

Yhteishaku ja opiskelu perusopetuksen jälkeen liittyvät nuorten oppivelvollisuuteen, joka laajeni vuonna 2021. Uuden lain mukaan nuoren oppivelvollisuus jatkuu, kunnes hän täyttää 18 vuotta tai suorittaa tätä ennen toisen asteen ammatillisen tutkinnon tai ylioppilastutkinnon. 

Toisen asteen opinnot ovat maksuttomia laajennetun oppivelvollisuuden piiriin kuuluville nuorille.
 

Lisätietoja

Harri Jurvela
Kehittämispäällikkö
Puhelin:
040 806 2829
Kuvat: Laura Happo
Jaa sosiaalisessa mediassa