Lastenkulttuurikeskus Rulla palkittiin ympäristötyöstään Vihreällä lipulla

Ympäristökasvatusjärjestö FEE (Foundation for Enviromental Education) Suomi on myöntänyt Lastenkulttuurikeskus Rullalle Vihreän lipun osoitukseksi korkeatasoisesta, suunnitelmallisesta ja osallistavasta ympäristökasvatustyöstä.
Pormestari Anna-Kaisa Ikonen sai syksyllä 2022 taidetuntilaisten tekemän postikorttitervehdyksen.

Vihreä lippu on kansainvälinen kasvatusalan ympäristöohjelma ja sertifikaatti, jossa lapset ja nuoret muuttavat toimintayksikkönsä arkea kestävämmäksi teema kerrallaan, yhdessä kasvattajien kanssa. Samalla he saavat kokemusta yhteisiin asioihin vaikuttamisesta, kestävän tulevaisuuden rakentamisesta ja ympäristöongelmien ratkaisuista. Vihreä lippu on osa kansainvälistä Eco-Schools-ohjelmaa, joka toimii 72 maassa. Suomessa Vihreässä lipussa on mukana jo yli 100 000 lasta ja nuorta sekä 11 000 opettajaa ja kasvattajaa. Tamperelainen Rulla on edelläkävijänä yksi ensimmäisistä lastenkulttuurikeskuksista, joiden toiminta ovat palkittu Vihreällä lipulla.  

Lastenkulttuurikeskus Rullassa Vihreä Lippu –toiminta on osa Lasten Taidetuntitoimintaa. Taidetunneille osallistuvat lapset vaikuttavat itse tuntisisältöihin ja muokkaavat kestävän kehityksen sisältöjä. Taidetuntilaiset toimivat Vihreän lipun lapsiraatina ja voivat valinnoillaan viedä viestiä myös poliittisille vaikuttajille kestävän kehityksen arvoista. Taidetunnille osallistujat ovat erityisesti pitäneet tuntisisältöjen monipuolisuudesta sekä perustyöpajoista poikkeavista erikoisemmista tekniikoista. Erityiskiitosta toiminta on saanut kaksikielisyydestä, sillä Taidetunnit järjestetään suomen lisäksi aina englanniksi.
Johtava lastenkulttuurikoordinaattori Piia Karkkola toteaa, että on erityisen ilahduttavaa, että lapset pääsevät itse vaikuttamaan toimintaan. Muutenkin Vihreä lippu -toiminta on vahvistanut Rullan ympäristökasvatuksellista otetta kaikessa toiminnassa, muta erityisesti työpajoissa ja näyttelytoiminnassa. Toiminnan johtotähdiksi ovat nousseet sosiaalisen kestävyyden ja kulttuurisen moninaisuuden arvot. Konkreettisesti Vihreä Lippu näkyy Rullassa ympäristökuorman vähentämisenä ja uusina toimintatapoina.

Lastenkulttuurikeskus Rullassa, (Keskustori 4, Tampere) nostetaan Vihreä lippu salkoon lauantaina 10.6. klo 12.30 ennen Laikkuun mahtuu koko maailma- tapahtuman ohjelmaosuuden alkamista. Tiedotusvälineiden edustajat ovat tervetulleita seuraamaan tilaisuutta!


Lisätietoja antaa:
Kulttuuriohjaaja Laura Mäkelä

Lastenkulttuurikeskus Rulla
p. 040 806 2307
[email protected]

Lastenkulttuurin johtava koordinaattori Piia Karkkola
Lastenkulttuurikeskus Rulla
p. 040 481 0911
[email protected]

Jaa sosiaalisessa mediassa