Englantia haetaan tutkintokieleksi Tredun kone- ja tuotantotekniikan tutkintoihin

Elinvoima- ja osaamislautakunta päätti 17.5.2023 hakea Tampereen kaupungin ammatillisten tutkintojen ja koulutuksen järjestämislupaan muutosta. Tarkoituksena on, että Tampereen seudun ammattiopisto Tredu voi jatkossa järjestää kone- ja tuotantotekniikan perustutkinnon koulutusta suomen kielen lisäksi myös englannin kielellä.

Muutosta nykyiseen järjestämislupaan haetaan opetus- ja kulttuuriministeriöltä. Tampereen kaupungille myönnetty ammatillisten tutkintojen ja koulutuksen järjestämislupa sisältää tällä hetkellä kone- ja tuotantotekniikan perustutkinnon järjestämisoikeuden vain suomen kielellä.

Tarve hakea englantia tutkintokieleksi on noussut esiin työelämäyhteistyössä alan yritysten, työpaikkojen ja järjestöjen kanssa. Mahdollisuus suorittaa kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto englannin kielellä on yksi ratkaisu vastata yritysten ja työpaikkojen osaajapulaan. Englanti tutkintokielenä mahdollistaa alan osaajien liikkuvuuden ja monipuoliset työllistymismahdollisuudet erilaisiin yrityksiin. 

Työntekijöiden hyvä englannin kielen taito on tärkeää kansainvälisesti toimiville yrityksille. Pirkanmaalla on merkittävä alan keskittymä, johon kuuluu perinteistä konepajateollisuutta, kansainvälisesti tunnettuja vientiin erikoistuneita isoja yrityksiä sekä runsaasti pk-yrityksiä.

- Englanninkielisten ammatillisten perustutkintojen saaminen on tärkeää myös vierasta kieltä puhuvien houkuttelemiseksi ja kotoutumiseksi Suomeen. Perheille on tärkeää, että nuoret voivat opiskella ammattiin englannin kielellä. Englanninkieliset opiskelumahdollisuudet lisäävät kaupungin vetovoimaa kansainvälisten osaajien näkökulmasta. Suomen kielen oppiminen sujuu luontevasti opintojen ja töiden ohessa, toteaa apulaispormestari Pekka Salmi.

Tredussa voi tällä hetkellä opiskella ja suorittaa tutkinnon englannin kielellä liiketoiminnan, lentokoneasennuksen, matkailualan sekä ravintola- ja catering-alan perustutkinnoissa, puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinnoissa sekä puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinnossa.
 

Lisätietoja

Kirsi Viskari
Johtaja, ammatillinen koulutus
Puhelin:
040 037 6420
Pekka Salmi
Apulaispormestari
Puhelin:
050 565 8898
Teksti: Johanna Toivanen
Jaa sosiaalisessa mediassa