Nuoria muistutetaan sähköpotkulautailun säännöistä

Tampereen kaupunki, Liikenneturva ja sähköpotkulautayhtiö Voi jalkautuvat nuorten pariin muistuttamaan turvallisesta sähköpotkulaudan käytöstä. Turvallisuustapahtumat järjestetään keskiviikkona 24.4. Tampereen seudun ammattiopisto Tredun Santalahdentien ja Sammonkadun toimipisteissä.

Sääntövisaa ja ”jurrilasien” testausta

Tapahtumassa ohjeistetaan turvalliseen sähköpotkulaudan käyttöön ja muistutetaan sähköpotkulautoja koskevista liikennesäännöistä. Opiskelijat pääsevät liikennekouluun ja testaamaan osaamistaan sääntövisassa.  

Tapahtumassa operaattori Voi rakentaa paikan päälle testiradan, jolla voi kokeilla ”jurrilaseja” eli testata turvallisessa ympäristössä selvin päin, miten humalatila vaikuttaa ajokykyyn. Liikenteessä ei minkään välineen kuljettajaksi ole asiaa humalassa.

Tapahtumilla halutaan kiinnittää huomio turvalliseen ja toiset huomioivaan liikkumiseen sähköpotkulaudalla vilkkaimman sähköpotkulautakauden alkaessa. Lautailu jalkakäytävillä, huolimaton pysäköinti, humalassa ajo ja kännykän käyttö ajon aikana ovat asioita, joilla aiheuttaa vaaraa sekä itselleen että muille liikkujille.

Tapahtumien ajankohdat

Tredu Santalahdentie ke 24.4. klo 11.30–12.30

Tredu Sammonkatu ke 24.4. klo 13–14 

Lisätietoja

Pekka Stenman
Liikenneinsinööri
Puhelin:
040 163 7226
Sanna Ovaska
Projektipäällikkö
Puhelin:
040 801 3125
Marko Nieminen
Liikenneturva:
Puhelin:
020 7282 373
Minna Syvänniemi
Tuntiopettaja
Max Thelen
Voi Technology, operatiivinen johtaja:
Puhelin:
040 912 3762
Teksti: Sanna Ovaska
Kuvat: Laura Happo
Jaa sosiaalisessa mediassa