Puistoruokailua lapsille ja nuorille viidellä alueella – tänä vuonna mukana on myös Lielahti

Tampereella on tänä vuonna lapsille ja nuorille suunnattua puistoruokailutoimintaa 5.6.–27.7.2023 viidellä alueella: Hervannassa, Kaukajärvellä, Lielahdessa, Peltolammilla ja Tesomalla. Puistoruokailut ovat maanantaista torstaihin klo 11–13. Ensimmäisen tunnin aikana ohjelmassa on leikkejä, pelejä ja muuta toimintaa. Kello 12 alkaa ruokailu, jolloin on tarjolla maksuton ateria kaikille alle 16-vuotiaille.

– Puistoruokailut ovat mukavaa kesätoimintaa koko perheelle. Lapset pääsevät tapaamaan toisiaan, leikkimään yhdessä ja osallistumaan heille suunnattuun ohjattuun toimintaan, kuten sirkus- ja teatterileikkeihin, muskariin tai liikuntaan. Tapahtumissa lapset ovat oman aikuisensa vastuulla, kertoo projektisuunnittelija Heidi Rantanen Tampereen kaupungilta.

– Näiden toimintatuokioiden jälkeen alkaa kello 12 varsinainen ruokailu, jolloin kaupunki tarjoaa kaikille alle 16-vuotiaille lapsille ja nuorille aterian. Mukaan voi tulla aivan kuka tahansa, eikä mitään ennakkoilmoittautumista tarvita. Toivomme kuitenkin, että lapsilla ja nuorilla olisi syömään tullessaan omat astiat ja ruokailuvälineet. Näin vähenee kertakäyttöastioiden tarve, Rantanen jatkaa.


Ohjelma ja ruokalistat somessa

Tampereen kaupunki on tarjonnut lapsille ja nuorille puistoruokailutoimintaan jo kahtena aikaisempana kesänä. Tänä vuonna toiminta laajenee yhdelle uudelle alueelle, ja nyt puistoruokailemaan pääsee Hervannan, Kaukajärven, Peltolammin ja Tesoman lisäksi myös Lielahdessa. 

Muutoksia on tullut myös puistoruokailupaikkoihin. Hervannassa ja Tesomalla puistoruokailu on siirtynyt uimarannalta keskeisemmälle paikalle aluetta. 

Tänä kesänä puistoruokailemaan pääsee viidessä puistossa:

•    Hervannan Ahvenispuistossa (Valtaraitti 24)
•    Kaukajärven Riihiniemen rannassa (Järvikatu 14)
•    Lielahden kartanon puistossa (Tehdaskartanonkatu 38)
•    Peltolammin rannalla (Rukkamäentie 20)
•    Tesoman Veikonpuistossa (Tesomajärvenkatu)

Puistoruokailujen ruoan valmistaa Pirkanmaan Voimia, jonka verkkosivuilla voi tutustua etukäteen ruokalistaan.

Seuraavan viikon ruokalista sekä alueiden omat viikko-ohjelmat julkaistaan myös puistoruokailun some-kanavilla Facebookissa ja Instagramissa.

– Puistoruokailun some-kanavat kannattaa ottaa seurantaan. Eri alueilla on erilaista ohjelmaa, joka vaihtelee päivittäin. Perheet voivat tehdä pieniä päiväretkiä puistoihin vaikkapa sirkustelemaan, tanssimaan ja laulamaan suosikkibändin kanssa tai tekemään satumaisia jättisaippuakuplia, Rantanen ehdottaa. 

Puistoruokailutoiminnan toteuttaa Tampereen kaupunki yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa. Kaupungin kolme pääkumppania ovat TampereMissio, Kansalaistalo Mansikkapaikka ja Pirkanmaan hyvinvointialue. Näiden lisäksi toiminnassa on mukana myös tamperelaisia seurakuntia, järjestöjä, yhdistyksiä, seuroja ja yrityksiä sekä lukuisia yksityishenkilöitä.

Puistoruokailut mahdollistaa Tampere Junior -kehitysohjelma. Puistoruokailu ja siihen liittyvä ohjattu toiminta ovat osa Tampereen Lapsiystävällinen kunta -kehittämistyötä.
 

Lisätietoja

Heidi Rantanen
Koulutussuunnittelija
Puhelin:
041 730 0234
Teksti: Johanna Kurela
Kuvat: Laura Happo
Jaa sosiaalisessa mediassa