Kalervo Kummola valittiin Tampereen pormestariksi

Tampereen kaupunginvaltuusto valitsi yksimielisesti 15.5.2023 kokouksessaan uudeksi Tampereen pormestariksi Kalervo Kummolan (kok.). Hän seuraa tehtävässään Anna-Kaisa Ikosta (kok.), joka on siirtynyt kansanedustajaksi. Kummolan toimikausi on 16.5.2023–31.5.2025.
Kalervo Kummola ja Anna-Kaisa Ikonen saivat kukkakimput käteensä ja Ilmari Nurmio hymyilee vieressä.
Anna-Kaisa Ikonen asetteli Kalervo Kummolalle pormestarin käädyt kaulaan ja valtuuston puheenjohtaja Ilmari Nurmio ojensi onnittelu- ja kiitoskukat.

– Tampereen on jatkossakin oltava mahdollisuuksien kaupunki, joka avaa ovia kasvulle, yrittämiselle ja työpaikkojen syntymiselle. Jotta Tampere säilyttää taikansa, tarvitsemme entistä enemmän kansainvälisyyttä, hyviä liikenneyhteyksiä, korkeaa osaamista sekä yrityksiä.

– Kaupunkiympäristön rohkeaa kehittämistä on jatkettava samalla, kun huomiota kiinnitetään asuinpaikkojen turvallisuuteen ja viihtyvyyteen. Kaupungin taloudesta on huolehdittava ja tavoitteena on oltava tasapainoinen talous jatkossakin, pormestari Kalervo Kummola totesi linjapuheessaan.

Hän painotti, että ensisijaisesti tulee pitää huolta lapsista, nuorista ja ikäihmisistä. Hyvinvoinnin edistäminen, kattava kouluverkosto, haasteiden ja ongelmien ennaltaehkäisy sekä yksilöllinen tuki tulee ylläpitää jatkossakin.

Valtuusto teki useita uusia henkilövalintoja

Kaupunginvaltuuston asialistalla oli useita henkilövalintoja eri luottamustehtäviin. Toimikaudeksi 1.6.2023–31.5.2025 kaupunginvaltuuston puheenjohtajaksi valittiin Ilmari Nurminen (sd.) ja ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi Anna-Kaisa Ikonen (kok.), toiseksi Jaakko Mustakallio (vihr.) ja kolmanneksi Mikko Aaltonen (vas.).

Kaupunginhallitukseen kesäkuussa alkavalle kaksivuotiskaudelle valtuusto valitsi 12 jäsentä ja heille varahenkilöt sekä varapuheenjohtajan. Varsinaiset jäsenet ovat: Lauri Lyly (sd.), Anne-Mari Jussila (kok.), Lassi Kaleva (ps.), Jouni Markkanen (kok.), Anneli Taina (kok.), Kirsi Kaivonen (sd.), Inna Rokosa (sd.), Brigita Krasniqi (vihr.), Jaakko Stenhäll (vihr.), Aarne Raevaara (ps.), Vilhartti Hanhilahti (kesk.) ja Noora Tapio (vas.).

Kaupunginhallituksen puheenjohtajana toimii pormestari Kalervo Kummola. Ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi valtuusto valitsi Lauri Lylyn, toiseksi Anne-Mari Jussilan ja kolmanneksi Lassi Kalevan.

Kaksi uutta lautakuntaa

Myös lautakuntien kokoonpanoihin tehtiin muutoksia toimikaudeksi 1.6.2023–31.5.2025. Kaupunginvaltuusto valitsi jäsenet lautakuntiin. Kesäkuussa aloittaa toimintansa kaksi uutta lautakuntaa, kasvatus- ja opetuslautakunta sekä kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta.

Hallintosääntömuutoksen mukaisesti nykyinen sivistys- ja kulttuurilautakunnan apulaispormestari Matti Helimo (vihr.) on jatkossa uusien kasvatus- ja opetuslautakunnan sekä kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan apulaispormestari valtuuston jäljellä olevan toimikauden. Helimo jatkaa niin ikään sivistyspalvelujen palvelualueen apulaispormestarina.

Apulaispormestari Pekka Salmi (sd.) siirtyy jo aiemmin sovitusti kaupunkiympäristön palvelualueen apulaispormestariksi, ja Salmen nykyisellä paikalla elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen apulaispormestarina aloittaa kesäkuussa Ilkka Sasi (kok.)

Valtuusto valitsi jäsenet myös elinvoima- ja osaamislautakuntaan, asunto- ja kiinteistölautakuntaan, yhdyslautakuntaan ja joukkoliikennelautakuntaan. Valtuusto suoritti myös Tampereen Vesi liikelaitoksen johtokunnan vaalin toimikaudeksi 2023 sekä Tampereen Kaupunkiliikenne Liikelaitoksen johtokunnan vaalin toimikaudeksi 2023–2025.

Teksti: Raija Lindell
Kuvat: Laura Happo
Jaa sosiaalisessa mediassa