Nuorten ääni esiin 9.-luokkalaisten Vaikuta! -päivillä

Tampereen kaupungin nuorisopalvelut järjestää 9.-luokkalaisille tarkoitetut Vaikuta! -päivät huhtikuussa. Päiviin osallistuu tänä keväänä viisi koulua: Etelä-Hervannan koulu, Tampereen kristillinen koulu, Juhannuskylän koulu, Takahuhdin koulu ja Tampereen yliopiston normaalikoulu.

Vaikuta! -teemapäivä on pelillisiä menetelmiä hyödyntävä tapahtumakonsepti, jonka tavoitteena on innostaa ja kannustaa nuoria vaikuttamiseen sekä vahvistaa nuorten yhteiskunnallista osallistumista ja demokratiataitoja. Teemapäivä mahdollistaa nuorten ja kaupungin vuorovaikutuksen sekä nuorten ajatusten ja ideoiden keräämisen eri tahojen, kuten kunnan, päätöksenteon tueksi.

Vaikuta! -päivää on tekemässä erilaisia yhteistyötahoja, jotka ovat tulleet keräämään ja kuulemaan nuorten ajatuksia ajankohtaisiin aiheisiin. Paikalla ovat muun muassa Pirkanmaan pelastuslaitos, Pirkanmaan Voimia, Tampereen kaupungin nuorisopalvelut, kirjasto, henkilöstöyksikkö ja ilmastopolitiikan yksikkö sekä Ekokumppanit. Nuoret pääsevät päivässä vastaamaan erilaisiin kyselyihin, keskustelemaan ja kertomaan ajatuksiaan sekä tekemään vaikuttavaa räppiä, kantaaottavia tarroja sekä legomielenosoitukseen kylttejä. Myös nuorten läheisimmät vaikuttamistahot nuorisovaltuusto ja oman koulun oppilaskunnan hallitus ovat mukana tekemässä päivää.

Seuraava Vaikuta! -päivä järjestetään keskiviikkona 26.4. klo 12–14.15 Nuorten kulttuurikeskus Monitoimitalo 13:ssa. Tapahtuma alkaa 4. kerroksesta Wivi Lönn -salista ja paikalla on Takahuhdin koulun 9. luokkalaisia. Alkuinfon jälkeen oppilaat lähtevät Vaikuta! -peliä pelaten kiertämään erilaisia rasteja ja tehtäviä.

Lisätietoja

Jenna Naukkarinen
Nuoriso-ohjaaja
Puhelin:
050 385 0222
Jaa sosiaalisessa mediassa