Yksivuotisten viljelypalstojen haku alkaa 11.4.

Tampereen kaupungin yksivuotisten viljelypalstojen haku alkaa pääsiäisen jälkeen 11.4. kello 12 ja päättyy 26.4. keskiyöllä. Palstoja on eri puolilla kaupunkia. Palstoja haetaan Tampereen 4H-yhdistyksen sivujen kautta. Palstat arvotaan niitä hakeneiden kesken, jos hakijoita on enemmän kuin palstoja.

Yksivuotiset viljelypalstat ovat vuokraajan käytössä yhden kasvukauden ajan. Palstat sijaitsevat Hikivuoressa, Irjalassa, Järvensivulla, Koivistonkylässä, Ruskossa, Takahuhdissa ja Tohlopissa. Ne ovat kooltaan 25–400 neliön suuruisia.

Tampereen kaupungin palstojen hallinnoinnista ja vuokraamisesta vastaa Tampereen 4H-yhdistys. Alueilla suositaan luonnonmukaista viljelyä ja esimerkiksi torjunta-aineiden käyttö on kielletty. Viljelykausi maksaa edullisimmillaan reilut 20 euroa. Kaikki vuokrahinnat löytyvät Tampereen 4H-yhdistyksen sivuilta.

Kaupungilla on myös monivuotisia, jatkuvasti viljelijän käyttöön vuokrattuja palstoja. Tällä hetkellä ne kaikki ovat varattuja ja palstaa on jonotettava.

Viljelypalstojen lisäksi kaupunkiviljely on mahdollista monissa siirtolapuutarhoissa ja yhteisöviljelmillä. Näistä mahdollisuuksista on kerätty tietoa Tampereen kaupungin kaupunkiviljelyn verkkosivulle. Sivu täydentyy, kun tietoa uusista eri toimijoiden tarjoamista viljelymahdollisuuksista saadaan.

Lisätietoja

Ria Kivirinne
Lisätietoa viljelypalstoista antaa 4H-yhdistyksen viljelyneuvoja. Puhelinaika maanantaista torstaihin klo 10-14.
Puhelin:
0407019869
Teksti: Essi Lehtinen ja Elina Pulliainen
Jaa sosiaalisessa mediassa