Uutinen
14.3.2023 15.08
Tampereen keskustan ja joulutorin valaistus ilmasta kuvattuna

Tampereen Joulutori sai asiakkailta kiitosta 

Viime joulukuussa järjestetyn Tampereen Joulutorin asiakkaiden mielipiteitä kartoitettiin ensimmäistä kertaa Pirfest ry:n kyselyllä. Palautteet olivat kauttaaltaan positiivisia, esimerkiksi suositteluarvosanaksi annettiin jopa 9 asteikolla 0-10. Verkkosivuilla julkaistuun kyselyyn saatiin palautteita lähes 400 vastaajalta.

- Viime vuoden tapahtuma ylitti odotukset lähes kaikilla mittareilla. Kysymykseen ”Kuinka todennäköisesti suosittelisit tapahtumaa ystävillesi?” yli puolet vastaajista antoi arvosanan kymmenen. Erityisesti palautteissa korostui Joulutorin hieno tunnelma. Upeat valoteokset, tunnelmalliset kujat, munkkikahvila ja Glögiravintola ihastuttivat kävijöitä, kertoo tapahtuman tuottaja Rami Lehtinen Event Companystä.
 
Tutkimus myös osoitti, että Joulutorin asiakkaat arvostavat kotimaista käsityötä ja sen laatua. Tuotteiden hinta – laatusuhde sai arvosanan 7,51. Asiakaspalvelusta annettiin arvosana 8,92 ja palvelutarjonnasta 8,57. Vastaajista 96,9 prosenttia oli sitä mieltä, että tapahtuman fyysisessä saavutettavuudessa ei ollut ongelmia tai eivät olleet kiinnittäneet asiaan huomiota. Negatiivista palautetta tapahtuma sai varsin vähän, ainoastaan ajoittaisista ruuhkista ravintoloissa ja kujilla mainittiin vapaissa palautteissa.
 
Joulutorista on muodostunut talousalueen kuluttajille vakituinen vierailukohde, jossa vieraillaan tapahtuma-aikana useamman kerran. Suurin osa vastaajista vieraili tapahtumassa 2-3 kertaa. Joulutorin keskeisen sijainnin ja helpon saavutettavuuden johdosta paikalle on kätevä tulla useammankin kerran kohtaamaan tuttuja ja aistimaan joulutunnelmaa. 
 
Suurin osa Joulutorilla vierailevista on luonnollisesti Tampereen seudulta, mutta tunnelmasta tultiin nauttimaan tasaisesti ympäri maan. Erityisesti pääkaupunkiseudun, Pohjanmaan ja Keski-Suomen asukkaiden kiinnostus kasvaa vuosi vuodelta. 
 
Rami Lehtinen kertoo, että Joulutorin laajentamiseen on tarvetta, mutta haasteena on torialueen rajallisuus. Erityisesti ravintoloille kaivattaisiin lisää tilaa. 
 
- Kujien laajentaminen on helpompaa ja siihen tulemme jatkossa kiinnittämään huomiota, Lehtinen sanoo.
 
Joulutori on järjestetty Tampereen Keskustorilla vuodesta 2008 lähtien. Joulutorin toteuttaa Tampereen kaupunki ja tuottaa Event Company Oy. Viime vuonna tapahtuma oli avoinna 3.-22. joulukuuta. Tänä aikana tapahtumassa vieraili noin 200 000 kävijää. Tämän vuoden Joulutori järjestetään 2.-22.12.2023. 
 
Lisätietoja: tuottaja Rami Lehtinen, puh. 0500 523 232 [email protected]        
 

Lisätietoja

Saara Saarteinen
Tapahtumapäällikkö
Puhelin:
040 801 6222
Teksti: Aila Rajamäki
Kuvat: Skyfox
Jaa sosiaalisessa mediassa