Tampere laati uuden tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelman – Esittelytilaisuus 29.3.2023

Tampereen kaupunki on laatinut uuden tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelman. Kaikki tamperelaiset ovat tervetulleita suunnitelman avoimeen esittelytilaisuuteen keskiviikkona 29.3.2023 pääkirjasto Metsoon kello 17–18.30. Ilmoittaudu tilaisuuteen viimeistään 26.3.

Tampereen kaupungin uusi tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelma 2023–2025 sisältää tavoitteita ja konkreettisia toimenpiteitä, joilla kaupunki edistää tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta sekä ehkäisee ja puuttuu syrjintään kaupungin palveluissa ja muussa toiminnassa. Kaupunginhallitus hyväksyi suunnitelman 30.1.2023. Suunnitelman tavoite on edistää tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta Tampereen strategian mukaisesti. 

Tasa-arvosta ja yhdenvertaisuudesta keskusteleminen lisää tietoisuutta eriarvoisuudesta ja edistää hyvinvointia yhteiskunnassa. Myös esteettömyys, kyky osallistua ja turvallisuuden tunne ovat olennaisia yhdenvertaisuuden toteutumisen kannalta. Nykyinen suunnitelma pyrkii huomioimaan entistä monipuolisemmin intersektionaalisuuden eli kaikki mahdolliset yksilön elämänkokemuksiin ja yhteiskunnalliseen asemaan vaikuttavat persoonalliset syyt. Niiden tunnistaminen auttaa ehkäisemään syrjityksi tulemista ja huonoa kohtelua, koska eriarvoisuuden ja syrjinnän muotoja voi olla useita. 

Tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelma pohjautuu pormestarin nimeämän yhdenvertaisuussuunnitelmatyöryhmän laajaan työskentelyyn. Selvityksen ja suunnitelman tekemisessä ovat olleet mukana Tampereen asukkaat, vaikuttamistoimielimet, erilaiset työryhmät, yhdistykset ja muut organisaatiot sekä kaupungin henkilöstö. 

Suunnitelma kuuluu kaikille

Tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelman esittelytilaisuus järjestetään pääkirjasto Metson Lehmus-salissa (1. kerros), osoitteessa Pirkankatu 2, keskiviikkona 29.3.2023 kello 17–18.30. Tilaisuus on kaikille aiheesta kiinnostuneille avoin. Ilmoittaudu ennakkoon viimeistään sunnuntaina 26.3.

Osallistujat sitoutuvat turvallisemman tilan periaatteisiin ja toisia kunnioittavaan käytökseen. Tilaisuuden juontaa Tampereen kaupungin kehittämispäällikkö Hanna Karojärvi. 

Metson Lehmus-saliin on esteetön pääsy sekä Metson pääovesta että Hämeenpuiston puoleisesta sivuovesta. Salissa on käytössä induktiosilmukka. Paikalla on tarvittaessa viittomakielen tulkki. 

Esittelytilaisuuden ohjelma

  • Avaussanat / tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustyöryhmän edustajan tervehdys 
  • Yhdenvertaisuussuunnitelmien merkitys kunnissa / kehittämispäällikkö Maria Salenius, Kuntaliitto  
  • Tampereen uusi tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelma / asiantuntija Freja Harjunheimo 
  • Keskustelua suunnitelman tavoitteista ja toimenpiteistä / keskustelua vetää kehittämispäällikkö Hanna Karojärvi 
  • Kommenttipuheenvuoro / Mikko Ala-Kapee, Sinuiksi ry:n toiminnanjohtaja. Ala-Kapee aloittaa Tampereen kaupungin uutena yhdenvertaisuuskoordinaattorina 11.4.2023. 

Edit 21.3.2023 klo 12.10.
Pidennetty ilmoittautumisaikaa tapahtumaan.

Lisätietoja

Hanna Karojärvi
Kehittämispäällikkö
Puhelin:
040 800 7410
Teksti: Tiia-Maria Angeli ja Emilia Narmio
Kuvat: Laura Vanzo / Visit Tampere
Jaa sosiaalisessa mediassa