Enqvistinkadun ja Paasikiventien uuden liittymän katusuunnitelmaehdotukset nähtävillä

Läntisellä Tampereella Hiedanrannan kohdalla siirretään Enqvistinkadun liittymää Paasikiventiehen noin 100 metriä kaupunkiin päin. Muutos tehdään uuden asuinalueen toteuttamiseksi. Samalla tehdään uusi kulkuyhteys Hiedanrannan vaihtopysäkille, jossa voidaan vaihtaa linja-autosta ratikkaan. Enqvistinkadun ja siihen liittyvien Possiojankadun ja Enqvistinpolun katusuunnitelmaehdotukset ovat nähtävillä 27.2-13.3.2023.
Talvinen näkymä Paasikiventieltä Hiedanrannan suuntaan.
Näkymä Paasikiventieltä Hiedanrannan suuntaan

Paasikiventien (kantatie 65) osalta muutoksesta on tehty tiesuunnitelmaa yhteistyössä valtion kanssa.

Nykyistä Enqvistinkatua jatketaan itään päin. Energiakadun liittymäalueella Enqvistinkadun kaistajärjestelyt säilyvät ennallaan ja kadun eteläreunassa olevaa yhdistettyä pyörätietä ja jalkakäytävää siirretään hieman erottamalla väylä ajoradasta välikaistalla. Sellukadun liittymäalueen kohdalla Enqvistinkadun linjausta muutetaan siirtämällä katua etelään päin ottaen huomioon alueen tuleva maankäyttö. Muutostöiden yhteydessä nykyinen kulkuyhteys Enqvistinkadulta Sellukadulle katkaistaan ajoneuvoliikenteen osalta ja Sellukadun liittymäalueella sijaitseva suojatie säilyy lähes nykyisellä paikallaan.

Enqvistinkadun kaistajärjestelyt on suunniteltu siten, että linja-autoliikennereitti on mahdollisimman sujuva Paasikiventieltä Hiedanrannan vaihtopysäkille. Enqvistinkadun ja Possiojankadun liittymään Paasikiventieltä tultaessa on liittymässä kaksi vasemmalle kääntyvää kaistaa, yksi suoraan johtava kaista pohjoiseen palvelemaan Hiedanrannan alueen tulevaa maankäyttöä sekä erityisesti vaihtopysäkille suuntautuvaa linja-autoliikennettä palveleva liittymän ohittava oikealle kääntymiskaista. Enqvistinkadun ja Possiojankadun sekä Enqvistinkadun ja Paasikiventien liittymät toteutetaan liikennevalo-ohjattuna.

Osana Ylöjärven ja Tampereen keskusta välistä korkealuokkaista pyöräilyn ja jalankulun seudullista pääreittiä sekä Hiedanrannan alueen sisäisien kulkuyhteyksien parantamista toteutetaan Enqvistinkadun ja Possiojankadun pohjoisreunaan eroteltu pyörätie ja jalkakäytävä. Kulkumuotojen sekä pyörätien kulkusuuntien erotteleminen toteutetaan ajoratamaalauksin. Pyörätie ja jalkakäytävä erotetaan ajoradasta välikaistalla. Enqvistinkadun muutostöiden toteuttaminen edellyttää Paasikiventien ylittävän pyöräily- ja jalankulkuyhteyden poistamista käytöstä. Nykyisin jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden käytössä oleva Paasikiventien ylittävä vanha ratasilta sekä sillalle johtavat korkeat pengerrakenteet puretaan.

Katualueilla pintavesien kuivatus hoidetaan pääosin hulevesiviemäröinnillä, jota täydennetään tarvittavilta osin. Possiojan kohdalla avouoman luiskaan istutetaan hulevesiä haihduttavaa kasvillisuutta. Kohteet sisältyvät Tampereen kaupungin kaupunkiympäristön palvelualueen vuosien 2023 - 24 vuosisuunnitelmiin ja rakennustyöt pyritään aloittamaan kesällä 2023.

Suunnitelmista voi antaa mielipiteitä suoraan suunnittelijalle. Mahdolliset muistutukset osoitetaan yhdyskuntalautakunnalle ja toimitetaan kaupungin kirjaamoon.

Linkki kuulutukseen

Linkki nähtävillä olevaan aineistoon

Suunnittelija

Sweco Finland Oy

Projektipäällikkö Jukka Heinonen puh. 040 863 0789

Lisätietoja

Jouni Sivenius
Suunnittelupäällikkö
Puhelin:
041 730 4296
Teksti: Anna-Leea Hyry
Kuvat: Laura Happo
Jaa sosiaalisessa mediassa