Tampere.fi-verkkosivut palkittiin Finnish Web Awards -kilpailussa

Tampereen kaupungin viime vuonna uudistettu Tampere.fi-sivusto on saanut Kultaisen FWA-palkinnon Finnish Web Awards -kilpailussa. Kilpailu palkitsee vuosittain Suomen parhaat verkkosivujen suunnittelijat ja tekijät. Tampere.fi palkittiin myös parhaasta käyttöliittymäsuunnittelusta ja parhaasta teknisestä toteutuksesta. Palkinnot saivat sivuston toteuttajat Exove Oy ja Exove Design Oy yhdessä kaupungin kanssa.

Finnish Web Awards valitsi Suomen vuoden 2022 parhaaksi sivustoksi Jaajo Linnonmaan sivuston Jaajo.fi. Kultaiset FWA-palkinnot jaettiin kahdelle sivustolle: Tampere.fi ja Paarautatieasema.fi. 

Yleisö äänesti osallistujat Finnish Web Awards -finaaliin ja tuomaristo valitsi niiden joukosta voittajat. Työnsä tukena tuomaristo käytti kilpailua hallinnoivan Green Thumb Oy:n kehittämää sertifiointialgoritmia, joka arvioi perusteellisesti sivuston teknistä laatua, luotettavuutta ja turvallisuutta. Tällä varmistettiin, että voittajasivut vetoavat ihmisten lisäksi myös hakukoneisiin ja ovat turvallisia käyttää. 

"Hieno ja toimiva kaupunkilaisten palvelusivusto"

Finnish Web Awards -tuomariston mukaan Tampere.fi on hieno ja toimiva kaupunkilaisten palvelusivusto. Tampere.fi palkittiin myös parhaasta käyttöliittymäsuunnittelusta (UI-design) ja parhaasta teknisestä toteutuksesta.

Tampere.fi-sivut on toteuttanut Exove Oy ja Exove Design Oy yhdessä Tampereen kaupungin kanssa. Tekninen toteutus on tehty Drupal-alustalle. Sivuston ulkoasun pohjana on Tampere.Finland-brändi. Brändin näkymistä sivuston visuaalisessa ilmeessä konsultoi Markkinointiosakeyhtiö i2. Uudistettu sivusto julkaistiin toukokuussa 2022.

Tavoite olla selkeä, helppokäyttöinen ja saavutettava

Tampere.fi-sivujen käyttäjiltä pyydettiin mielipiteitä monella tavalla sekä uusien sivujen suunnitteluvaiheessa että koko toteutuksen ajan. Käyttäjät myös testasivat kehittyvää uutta sivustoa. Sivustoa on viilattu käyttäjäpalautteen perusteella. Käyttöliittymä ja sen eri elementit, esimerkiksi sivuilla liikkuminen eri valikoiden, hakujen ja painikkeiden avulla, pyrittiin toteuttamaan mahdollisimman selkeäksi, helppokäyttöiseksi ja saavutettavaksi.

Tampere.fi-sivusto on asukkaiden ja muiden Tampereen palveluja käyttävien arkea sujuvoittava tietosivusto. Sivustolta löytää tietoa palveluista ja pääsyn niihin. Tampere.fi kertoo keskeiset ajankohtaisasiat ja kuntalaisen vaikuttamismahdollisuudet. Sivusto pyrkii palvelemaan myös kansainvälisiä käyttäjiä entistä paremmin. Sivut ovat saavutettavat kaikille, ja kevään 2023 aikana saavutettavuutta kehitetään vielä paremmaksi.

Tampere.fi-sivustolla on kuukausittain noin puoli miljoonaa käyntiä ja noin 1,3 miljoonaa sivulatausta. Älypuhelimella sivustoa selaa 64 % kävijöistä ja ulkoisella hakukoneella, useimmiten Googlella, sivustolle saapuu 66 % kävijöistä.

Lähde ja lisää Finnish Web Awards -kilpailusta:
FWA

Teksti: Satu Aalto
Kuvat: Marko Kallio / Skyfox
Jaa sosiaalisessa mediassa