Tampereen kaupunki järjestää Tampereen Messujen kanssa Imagine the Metaverse -ammattilaistapahtuman, jossa virtuaalinen ja reaalimaailma kohtaavat

Tampereen messu- ja urheilukeskuksessa järjestetään Imagine the Metaverse -tapahtuma 11.-12.6.2024. Kansainvälinen tapahtuma on suunnattu kaupunkikehityksen, yritysmaailman, elämystalouden ja teollisuuden asiantuntijoille. Tapahtuman järjestäminen toimii kaupungin kansainvälisenä näyteikkunana digitaalisten innovaatioiden ja kehityksen esiin tuomiseksi.
Mies seisoo modernin lasirakennuksen edessä vr-lasit päässään ja sensorit käsissään.
Imagine the Metaverse -tapahtuma kutsuu osallistujat tutustumaan metaversen, eli fyysisen ja virtuaalimaailman yhdistymisen kautta syntyviin mahdollisuuksiin.

Tapahtuman pääteemaksi valikoitunut metaverse tarkoittaa fyysisen ja virtuaalisen maailman kohtaamista. 

– Samaan tapaan, kun emme enää ajattele menevämme Internettiin käyttäessämme vaikka pankkipalveluita, tulevaisuudessa emme ajattele ”menevämme metaverseen” kun olemme vaikka tilaisuudessa, johon osa osallistuu paikan päällä, osa virtuaalialustoja hyödyntäen. Metaverse on laaja käsite, mutta yksinkertaisuudessaan se voi tarkoittaa esimerkiksi fyysisen ja virtuaalisen maailman yhdistämistä.  Siksi se onkin herkullinen kattotermi tapahtumalle, pohtii kehittämispäällikkö Tiia Joki Tampereen kaupungilta. 

Tampereen kaupunki järjestää ammattilaistapahtuman yhdessä Tampereen messujen kanssa. Tapahtuman pääkumppanit ovat Microsoft ja Tampereen kaupunki. 

Tapahtuman pääpuhujia ovat muun muassa Microsoftin toiminnanjohtaja Teemu Vidgren, Los Angelesin julkisten rakennustöiden lautakunnan komissaari Susana Reyes, Bell Labs -kumppani Emre B. Aksu Nokia Technologiesilta, XR-tarinankerrontaan erikoistunut Hollywood-käsikirjoittaja Eve Weston, Xprizon PR- ja viestintäpäällikkö Anita Kalegris sekä tohtori Marwan Al Zarouni, Dubain talous- ja matkailuosaston strateginen neuvonantaja. 
 

Asiantuntijatapahtumasta löytyy sisältöjä eri alojen edustajille

Imagine the Metaverse -tapahtuma kutsuu osallistujat tutustumaan metaversen eri aloille luomiin mahdollisuuksiin. Tämä voi tarkoittaa esimerkiksi immersiivisten teknologioiden hyödyntämistä elämysten luomisessa, digitaalisten kaksosten käyttämistä kaupunkisuunnittelussa tai innovatiivisia keinoja hyödyntää älykästä teknologiaa teollisuuden tarpeisiin. 

Tapahtumatila koostuu neljästä alueesta, joissa jokaiselle kohderyhmälle löytyy puheenvuoroja ja ohjelmaa. Demoalueilla tapahtumakävijät pääsevät testaamaan erilaisia teknologisia ratkaisuja.

Ohjelmasisällöissä tutustutaan muun muassa peli- ja elokuvahahmo Alman kautta uudenlaiseen tapaan kertoa tarinoita. Lisäksi ohjelmasta löytyy esimerkiksi ”hain kita” -ohjelmanumero, jossa yritykset pääsevät esittelemään digitaalisia kaupunkiratkaisujaan julkisen hallinnon edustajille. Ohjelmakattauksesta löytyy myös siruteknologiaan, kaupunkikehitykseen ja uudenlaisiin museoelämyksiin liittyvää sisältöä.  

– Haluamme luoda tilan, jossa eri alojen edustajat voivat löytää uusia näkökulmia ja yhteistyön paikkoja. Tapahtuma tarjoaa oivalliset puitteet globaalille verkostoitumiselle niin yrityksille kuin kaupungeille. Ihmisten kohtaamiset ovatkin tällaisten tapahtumien parasta antia, toteaa johtaja Teppo Rantanen Tampereen kaupungilta.

Tapahtumat tukevat Tampereen elinvoimaa

Tapahtumien järjestäminen edistää Tampereen taloudellista kasvua, tukee työllisyyttä ja paikallista yritystoimintaa sekä luo alustan kumppanuuksille ja yhteistyömahdollisuuksille.

– Imagine the Metaverse -tapahtuman järjestäminen toimii kaupungin kansainvälisenä näyteikkunana digitaalisten innovaatioiden ja kehityksen keskuksena, mikä houkuttelee huippuasiantuntijoita ja yrityksiä Tampereelle. Lisäksi tapahtuma edistää yhteistyötämme muiden kaupunkien kanssa. Tämä tukee työllisyyttä ja paikallista yritystoimintaa, ja luo samalla uusia kumppanuuksia ja yhteistyömahdollisuuksia, Rantanen toteaa.
 

Lisätietoja

Tiia Joki
Kehittämispäällikkö
Puhelin:
040 063 6838
Teksti: Elina Uusitalo
Kuvat: Mikko Vares
Jaa sosiaalisessa mediassa